RealDania Byg
 

Lollandsk egnsbyggeskik fra 1700-tallet er restaureret og bevaret

Med sine tækkede gavle og velbevarede interiør anno 1770 udgør det lille ”Stines Hus” på Lolland et unikt stykke dansk kultur- og bygningshistorie. Sidste år købte Realdania By & Byg huset, som er et af landets ældst bevarede husmandssteder, bygget efter særlig lollandsk egnsbyggeskik. Nu er huset restaureret og bevaret; fremover skal det være med til at levendegøre dansk bygningsarv.

Læs hele nyheden

Facebook Like Button Tweet Button
 

Erhvervsarrangement: Ny viden om indeklima

Mere end en halv million af landets parcelhuse er opført før 1980. Mange af dem trænger nu til at blive renoveret. Hvordan kan man forbedre indeklimaet, når planløsningen skal ændres, køkkenet udskiftes, børneværelserne gøres større eller kælderen gøres anvendelig?

Få indblik i det katalog af indeklimaudfordringer og løsninger, der er udgangspunkt for indeklimarenoveringen af tre arketypiske parcelhuse i Realdania By og Bygs igangværende eksperiment i Randers.

Kom med til erhvervsarrangement den 17. september i Randers, og hør indlæg ved projektets fagfolk. Vi besøger de tre testhuse, inden indeklimarenoveringen går i gang, og drøfter udfordringer, løsninger og pris.

Facebook Like Button Tweet Button
 

Digital rundtur: Kom indenfor på Højgården på Sejerø

Hvorfor har Realdania By & Byg købt Højgården på Sejerø? Hvad er sidebåndsbindingsværk? Og hvordan ser gården ud indvendigt?

Kom med projektleder Anders Brüel på digital rundtur i den færdigrestaurerede gård

Se videoen her

Facebook Like Button Tweet Button
 

TILBUD: Coffee table book om BLOX

Bogen om BLOX fortæller gennem interviews, essays og et væld af billeder historien om bygningen - fra grundidén blev født i 2004 til anvendelsen i dag

Det er samtidig historien om Københavns udvikling af havnefronten som en af byens vigtigste rekreative rum.

256 sider, rigt illustreret.

Tilbudspris: 299 kr.
(normalpris 399 kr.)

Facebook Like Button Tweet Button
 

Byvandring i Frederiksstaden

Lindencrones Palæ, Det Gule Palæ, Amalienborg Slotsplads, Marmorkirken og Tietgens Ærgrelse. Frederiksstaden rummer et væld af guldrandede adelspalæer og pompøse borgerhuse.

Realdania By & Byg Klubben dykker ned i den kanoniserede bydels arkitektur, historie og liv, når vi tager på historisk byvandring i selskab med Steffen Løvkjær fra Historic Talks med speciale i kongelig og adelig kulturhistorie.

19. august: Byvandring i Frederiksstaden

Facebook Like Button Tweet Button
 

Erhvervsarrangement: Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling

I de fire byudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg ejer i partnerskab med danske kommuner, arbejder man med at skabe levende og mangfoldige bydele gennem variation i arkitektur og funktioner - og ikke mindst ved at blande mennesker fra forskellige aldersgrupper og samfundslag.

Et af byudviklingsprojekterne er Køge Kyst, hvor pionerprojektet Fællesbyg Køge Kyst er i fuld gang med at blive til virkelighed. Det er første gang i Danmark, at en gruppe kommende beboere bygger en hel boligkarré i fællesskab. At gennemføre beboerdrevne boligprojekter stiller krav til organisering, finansieringsmodeller og byggeproces.

Kom med til erhvervsarrangement den 23. september i Køge og hør projektdirektøren, arkitekten, formanden for et byggefællesskab og bankmanden fortælle om deres erfaringer. Vi slutter af med en rundvisning i Køge Kyst.

Facebook Like Button Tweet Button