Facebook icon Twitter icon Forward icon

Betrouwbaarheid van het ExSI diploma

Een diploma heeft pas waarde als de maatschappij overtuigd is van de betrouwbaarheid hiervan. De kwaliteit van het examen is hierbij vanzelfsprekend van groot belang. Maar ook moet het diploma controleerbaar zijn op echtheid. De ExSI diploma's zijn controleerbaar in het ExSI register.  Lees meer hierover.... 

Het ExSI diploma

ExSI diploma 5 jaar geldig

De geldigheid van het diploma Bewindvoerder is vastgesteld op 5 jaar. Om de 5 jaar wordt opnieuw getoetst of de de bewindvoerder bij is met zijn vakkennis en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De vaststellingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de branche- en beroepsverenigingen, heeft deze termijn ingesteld op basis van....

Voorbeeldexamen ExSI Beschermingsbewind online

Het examen voor bewindvoerder is een digitaal examen en kent meerdere vraagvormen. Door de inzet van deze vraagvormen kan naast kennis en begrip ook het toepassen van kennis worden getoetst. Om de examenkandidaat kennis te laten maken met de digitale examens, heeft ExSI een voorbeeldexamen online beschikbaar gemaakt. Wij adviseren opleiders om de examenkandidaathierop attent te maken zodat zij goed voorbereid op het examen komen.

Inschrijven voor het BBW examen op 7 oktober

Het constructieproces van het examen Bewindvoerder verloopt naar wens en de laatste vragen worden vastgesteld. Dit betekend dat we voor de gestelde openstelling, op 7 oktober, op schema liggen.

Inschrijving voor het examen verloopt aan het einde van uw opleiding via de opleider. De ervaren bewindvoerder, die na zelfstudie het examen wil doen, kan zich individueel inschrijven op de website van ExSI.