Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 1 juli 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

De werkzaamheden voor de tramverlenging naar Zwijnaarde gingen eind 2013 van start. Nu het bouwverlof (van 10 juli tot 3 augustus) voor de deur staat, informeren wij u graag over de vooruitgang ervan.

 
Fase 1bis: afwerking terminus en dienstgebouw
 
 

Na het bouwverlof voeren we de spoor- en klinkerwerken uit en beginnen de werken aan het dienstgebouw ter hoogte van de eindhalte aan Ter Linden. In het najaar zal het gebouw klaar zijn.

 
Fase 5A en 5B: heraanleg Heerweg-Noord
 
 

De werken aan het kruispunt Heerweg-Noord-Tramstraat/Adolphe Della Faillelaan zullen eerder klaar zijn dan gepland. Het einde van deze fase was normaal voorzien voor eind september, maar de Tramstraat zal tegen het bouwverlof weer toegankelijk zijn voor alle verkeer. We doen er alles aan om ook Heerweg-Noord tegen dan open te stellen.

 
Fase 6: bouw van de trambruggen
 
 

We werken ook ijverig voort aan de trambruggen tussen Coca-Cola Enterprises en Heerweg-Noord. De twee keermuren, die een vaste en stevige structuur bieden voor de oprijhellingen van de bruggen, zijn tegen het bouwverlof afgewerkt. Daar komt een hoeveelheid grond op om de belasting van de toekomstige tram te simuleren voor we aan de spoorbouw beginnen.

Na het bouwverlof worden langs de Ringvaart de pijlers opgericht waarop in september de tweede trambrug komt.

 
Fase 7: wegdek van de bestaande bruggen
 
 

Na het bouwverlof vernieuwen we het wegdek van de bestaande bruggen. Daardoor zal de Zwijnaardebrug afgesloten zijn en zal de afrit Zwijnaarde (aan de autokeuring) vanaf de buitenring van de R4 ook niet toegankelijk zijn. We houden u daarover verder op de hoogte in een volgende nieuwsbrief.

 
Bereikbaarheid
 
 

De Tramstraat - en vermoedlijk ook Heerweg-Noord - is tegen het bouwverlof open voor het verkeer. Voetgangers, fietsers en automobilisten kunnen dan weer gebruikmaken van het kruispunt.

De bussen rijden vanaf 18 juli 2015 opnieuw via de Tramstraat. Hun reiswegen vindt u hier.