Bekijk de Webversie

 

ai

Artificiële Intelligentie: oprichting Vlaamse AI-academie

De Vlaamse Regering hechtte afgelopen vrijdag op voorstel van minister Crevits haar goedkeuring aan het algemene opzet, de taakstellingen en uitrol van een Vlaamse AI Academie voor het aanbod van opleidingen AI vanuit het hoger onderwijs. Het omvat de oprichting en uitrol van een Vlaamse overkoepelende Doctoraatschool AI en een gezamenlijke aanpak tussen de Vlaamse instellingen hoger onderwijs van een aanbod Permanente Vorming rond AI.

>> Lees meer 

Task Force

Vlaamse administratie: Task Force EU-investeringsinstrumenten

Onder leiding van minister-president Jan Jambon kwam de Task Force EU-investeringsinstrumenten een eerste maal samen op het kabinet op het Martelarenplein. De minister-president benadrukte het belang van het door de Vlaamse administratie maximaal ondersteunen van de Vlaamse actoren in hun inspanningen om Europese financiering te verwerven.

>> Lees meer 

covid

COVID-19: Vlaamse steun voor bedrijven uitgelegd

De Vlaamse overheid heeft zich niet onbetuigd gelaten om meteen na het uitbreken van de corona-crisis, onze Vlaamse economie te beschermen. Onze collega's van VLAIO, PMV en BAN Vlaanderen organiseren binnenkort enkele webinars waarop deze maatregelen nog eens toegelicht en besproken worden.  

>> Webinar: 'Vlaamse steun voor bedrijven na COVID-19'

>> Webinar: 'Corona-lening PMV'

serv

SERV: uitgebreid cijferdossier over impact coronapandemie op Vlaamse economie en samenleving

De SERV publiceerde gisteren een lijvig cijferdossier dat ingaat op de brede impact van de coronacrisis op de Vlaamse economie en samenleving.

>> Lees meer 

herstelplan

Herstelplan voor Europa: Europese ministers van Industrie en Interne Markt leggen gemeenschappelijke verklaring af

De Europese Commissie en de lidstaten hielden een gedachtewisseling over het ‘Herstelplan voor Europa’. De lidstaten verwelkomden het herstelplan – waarin de dubbele groene en digitale transitie centraal moet staan –, vroegen om de middelen zo snel mogelijk beschikbaar te maken en waren het eens dat het herstelplan en de exit van de crisis ons vooral sterker moeten maken.

>> Lees meer 

covid

COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Lees meer

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissing Vlaamse Regering deze week
O.a. wijziging decreet Winwinlening, opheffing Syntra Vlaanderen en oprichting Vlaams AI-Academie.
>> Lees meer

vlaams parlement
Schriftelijke vragen deze week

O.a.  overzicht van gemiddelde budgetten voor O&I naar virologie en aanvragen hinderpremie door toeristische ondernemingen.

>> Lees meer 

vlaio
Op zoek naar financiering? Ontdek wat de overheid voor jou kan doen

De brochure brengt de financieringsmogelijkheden van de overheid voor ondernemers bij de opstart van een project in kaart. Ze geeft ook tips bij het opmaken van een kredietdossier en bij de contacten met de kredietinstelling.

>> Lees de publicatie 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Het FRIS-onderzoeksportaal: snel en slim zoeken
  2. Vlaamse export daalde in maart met 7,5%
  3. Citizen Science - Ingediende projecten 2019: analyse

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier



© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven