Bekijk de Webversie

 

Onderzoek-gedreven Wetenschap

Onderzoeker-gedreven wetenschap - Analyse van de situatie in Vlaanderen

Met een gezamenlijk evenement vorige week zetten de Jonge Academie en de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) het belang van fundamenteel en ongericht onderzoek in de verf, met aandacht voor de context waarin dit best kan gedijen. Op dit evenement werd ook het Standpunt 'Onderzoeker-gedreven wetenschap — analyse van de situatie in Vlaanderen' voorgesteld.

>> klik hier voor standpunt en sfeerverslag

Factory of the Future

Vlaanderen krijgt er tien 'Fabrieken van de Toekomst' bij

Vlaanderen is tien nieuwe 'Fabrieken van de Toekomst' rijker. Die titels zijn uitgereikt tijdens de vijfde editie van de 'Factory of the Future Awards' in Kortrijk. Inmiddels zijn er al dertig "Fabrieken van de toekomst" die de voorbije vijf jaar samen meer dan 850 miljoen euro hebben geïnvesteerd in infrastructuurvernieuwing, digitalisering en automatisering, zonder dat het personeelsbestand krimpt.

>> Lees meer

jonge academie

Jonge professoren vragen aandacht voor genderkloof in universiteiten

De Jonge Academie, een groep van jonge onderzoekers van verschillende universiteiten, lanceert een campagne om iets te doen aan de genderkloof in de academische wereld. Een grote postercampagne, een website en cartoons op sociale media moeten het probleem van te weinig vrouwelijke docenten en hoogleraren onder de aandacht brengen.

>> Lees meer

Oog voor diabetes

Citizenscienceproject 'Oog voor Diabetes' zoekt burgers voor software om oogziekte op te sporen

Het online burgerwetenschapsproject 'Oog voor Diabetes' wil de hulp van burgers inschakelen om een computerprogramma te maken dat de symptomen van diabetische retinopathie leert herkennen.

>> Lees meer

CRISPR

CRISPR, de nieuwe superkracht van biotechnologen

Departement EWI en VIB bieden je op 21 februari tijdens onze "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' de kans om van de experts ter zake te vernemen hoe de revolutionaire CRISPR-technologie werkt en hoe men er zelf mee aan de slag gaat in VIB.

>> Lees meer

Ook nog deze week


Power4bio
Website Power4Bio gelanceerd
Met het Power4Bio project brengen we verschillende regio's samen, en helpen we vooral 0ost-Europese regio's om een bio-economie beleid op te bouwen. Vlaanderen was in Europa één van de eerste regio's om zo'n beleid op te zetten. We proberen dan ook zo veel mogelijk onze ervaringen te delen.
>> Naar de nieuwe website

Blijven Innoveren
Blijven Innoveren

PMV pleit voor een geïntegreerd beleid waarbij innovatie, scale-up financiering en uiteindelijk verankering nauw aansluiten.

>> Lees hun verkiezingsvoorzet

FRIS
Flanders Research Information Space (FRIS)

De FRIS-brochure licht toe hoe je de gegevens van meer dan 75.000 onderzoekers, 30.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties kunt consulteren via de webportaal en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de open data van FRIS en je eigen app kunt ontwikkelen.

>> Naar de brochure


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. CRISPR: de nieuwe superkracht van biotechnologen
  2. VLAIO zoekt 5 nieuwe collega's
  3. Kenniscentrum Burgerwetenschap Vlaanderen (Scivil) gelanceerd

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven