Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 1 september 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

Op 4, 5 en 6 september plaatsen we de stalen trambrug over de R4 en de Ringvaart. We nodigen u hierbij uit om een kijkje te komen nemen.

De brug bestaat uit drie delen die we op schepen zullen aanvoeren en met kranen op de pijlers zullen hijsen. De hele constructie is zo’n 120 meter lang en weegt ongeveer 580 ton, het belooft dus een heel spektakel te worden!

 
Toeschouwerszone
 
 

Voor kijklustigen voorzien we een zone op het voetpad van de bestaande Zwijnaardebrug, die te voet bereikbaar is via de Zwijnaardsesteenweg en Heerweg-Noord.

 
Planning
 
 

Op zaterdagochtend plaatsen we het eerste brugdeel aan de kant van Zwijnaarde. ’s Middags zullen we de constructie aan de zijde van Gent op de pijlers hijsen. Zondagochtend is dan het middenstuk van de trambrug aan de beurt.

De plaatsing van een brugdeel neemt heel wat tijd in beslag. De meest interessante momenten om te komen kijken zijn van 9 tot 11 uur op zaterdag- en zondagvoormiddag en van 16 tot 18 uur op zaterdagnamiddag.

 
Bereikbaarheid
 
 

Op 4, 5 en 6 september zal de R4 ter hoogte van Zwijnaarde volledig afgesloten zijn in beide richtingen vanaf vrijdag 22 uur tot het einde van de werkzaamheden op zondag, ten laatste om middernacht.

  • Op de binnenring zullen de oprit aan de Ghelamco Arena naar de R4 en de afrit van de E17 naar de R4 afgesloten zijn;
  • Op de buitenring zal de oprit van de N60 naar de R4 afgesloten zijn.

Het autoverkeer wordt omgeleid. Gelieve de signalisatie te volgen.

  • Bestuurders komende van de E17 en de binnenring van de R4 ter hoogte van Merelbeke worden omgeleid via de E40 richting Oostende tot in Sint-Denijs-Westrem;
  • Bestuurders komende van de binnenring van de R4 ter hoogte van de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke worden omgeleid via de rotonde aan de Ghelamco Arena, de Corneel Heymanslaan, de Burggravenlaan en de Krijgslaan;
  • Bestuurders komende van Gent Zuid worden omgeleid via de B401, de rotonde aan Bellevue, de Burggravenlaan en de Krijgslaan;
  • Bestuurders komende van de buitenring van de R4 ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem worden omgeleid via de E40 richting Brussel tot in Merelbeke.
 
Afwerking trambrug
 
 

Om de trambrug op een veilige manier te kunnen afwerken, zal er nog tot oktober een rijstrook afgesloten zijn in elke richting van de R4.

 
Werkzaamheden Zwijnaardebrug
 
 

We werken nog steeds aan het wegdek van de bestaande Zwijnaardebrug. Tijdens deze fase zijn de brug en de afrit Zwijnaarde vanaf de buitenring van de R4 (naast de autokeuring) niet toegankelijk.

De autokeuring blijft wel open. Meer info vindt u op www.sbat.be.