Heraanleg De Pintelaan

Nieuwsbrief dd. 06-01-2014

 
 

Beste

De werken voor de nieuwe tramverbinding naar het UZ starten op 20 januari 2014. Omdat we u zo goed mogelijk willen informeren, bezorgen we u in deze digitale nieuwsbrief een eerste stand van zaken.

werken door nutsmaatschappijen

 

Eind januari starten de nutsmaatschappijen - bij gunstige weersomstandigheden - met het vernieuwen van de nutsleidingen. Deze werken duren ongeveer 4 maanden en worden gecoördineerd door Synductis (een samenwerkingsverband tussen Eandis, TMVW en Belgacom).

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, worden de werken in verschillende fases opgedeeld.

Meer informatie over de timing van deze werken en de impact op het verkeer krijgt u van Synductis in de loop van januari.

Indien u nu al vragen heeft dan kunt u dit overmaken via info@synductis.be.

groenvoorziening

 

Om de werken door de nustmaatschappijen mogelijk te maken, worden eind januari ook 14 kerselaars en 5 lindes gerooid. Bij de eigenlijke heraanleg van de De Pintelaan worden nieuwe lindes aangeplant.

Deze werken worden gecoördineerd door de Groendienst van de Stad Gent (Ferdinand Lousbergskaai 32 - tel. 09 225 68 59).

infoavond

 

In maart organiseren De Lijn en de Stad Gent een infoavond om het verdere verloop van de werken toe te lichten. Op die avond komt u meer te weten over wat wanneer wordt heraangelegd, de impact hiervan op het verkeer (voetgangers, fietsers, openbaar vervoer, autoverkeer) en de duur van de werken. U kunt er ook vragen stellen.

We bezorgen u later een uitnodiging voor de infovergadering.

communicatie

 

Zo blijft u perfect op de hoogte van de infrastructuurwerken in Gent ...

Of u nu een buurtbewoner bent, fietser, voetganger, gebruiker van het openbaar vervoer of automobilist ... met de meest recente info over de werven en werken in Gent bereikt u vlotter uw bestemming.

  1. Surf naar www.delijn.be/gent: klik daar op 'Werven en werken' en u wordt door de werven geloodst met onder meer een stand van zaken, overzichtelijke plannetjes, tijdslijnen, ...
  2. Schrijf u in op onze nieuwsbrief. Via de website www.delijn.be/gent kunt u zich inschrijven op onze e-nieuwsbrieven. Dan krijgt u het laatste werfnieuws meteen in uw mailbox.
  3. Bewonersbrieven over uw buurt. Hierin krijgt u lokale en gedetailleerde info over de impact van een werf op uw straat, winkel, bedrijf, tram en/of buslijn, ...
  4. Informatievergaderingen waar ook u het woord krijgt. We organiseren indien nodig vergaderingen waar we u persoonlijk vertellen over de vorderingen van de werken. Maar we luisteren ook naar u. Aarzel dus niet om uw bekommernissen te uiten, uw mening te geven en suggesties te doen.