U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

Kubus nieuws september 2019

  • Bijzondere start van onze Stichting de Kubus
  • LelySTART 13 - 15 sept, nieuw is de vrijdagavond Carrousel
  • Binnen de Kubus alleen nog PINNEN a.u.b.
  • Sport en cultuur trekken samen op in Sport- en cultuurweek Lelystad

 

Bijzondere seizoensstart van Stichting de Kubus

Terwijl deze week tal van lessen en cursussen weer begonnen zijn heeft Stichting de Kubus toch wel een bijzondere start achter de rug.

Op twee intensieve dagen namen we afscheid van directeur Akke Wiersma. Akke heeft 12 jaar de stichting geleid tot waar we nu staan. Een wederom gecertificeerd bedrijf dat pro-actief in Lelystad en Flevoland van zich laat horen. Als je alle speeches hebt gehoord weet je dat we veel aan haar energie en werklust te danken hebben gehad!

Kubus zoekt inmiddels een nieuwe directeur en kent een interim-directeur voor de komende maanden: Jos Besteman. Onze interim-directeur zal in een nieuwe nieuwsbrief nader voorgesteld worden.

LelySTART 13 - 15 sept, nieuw is de vrijdagavond

Op vrijdagavond is het nieuw voor de feestzoeker dat alles binnen handbereik te vinden is in het AGORA Theater, onder de naam Carrousel

Onder het oranje dak laten de organisatoren van LelySTART zien waar ze voor staan. Je hopt van comedy naar musical, van meedoen in een thriller naar Corneel’s feestmuziek. Organisator Cultuur voor Lelystad hoopt op deze avond de eventuele muurtjes neer te halen tussen een apart programma voor bieb, schouwburg, poppodium en kunstencentrum. We trekken samen op en als bezoeker mag je overal aan meedoen en doorheen lopen. 

Kunstgras
Naast het buitenpodium zijn er natuurlijk de marktkramen. We komen daar sieradenmakers als docent Marjolein van Lübeck tegen en de Tour of Art met haar hele schare kunstenaars. Kunstenaars Vereniging Flevoland zal dit jaar, omdat ze 30 jaar bestaan, zich ook op het Kunstgras laten zien met interactieve projecten. Wat dacht je van stempelen met groenten bijv. bij het fenomeen Food/t print door kunstenaars Frank Greven en Evelien Stor. Onze keramist Christian Wisse en beeldhouwer Michel Bongertman zullen ook laten zien waar zij voor staan. Daarnaast zullen de Dijkdichters op het podium acte de présence geven tussen de optredens door.

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal aanstaande is: lelystart.nl

Binnen de Kubus alleen nog pinnen a.u.b.

Ook Kubus gaat om; het nieuwe seizoen willen we niet langer cash geld in onze horeca om laten gaan. Het is te risicovol en onnauwkeurig in de administratie. Vandaar dat we al onze klanten vragen om in het vervolg met een pinpas de betalingen te doen.

Dus denk eraan, vanaf heden: pinpas mee naar de Kubus!

Sport en cultuur trekken samen op

Niet alleen kent Lelystad al langer het fenomeen Jeugdfonds Sport & Cultuur (dit Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevoland betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om iets aan sport of kunst & cultuur te doen), we kennen diverse geslaagde samenwerkingsverbanden.

Nieuw voor Lelystad is het om na LelySTART de Sport & Cultuurweek te organiseren om kennis te maken met tal van sportieve en culturele activiteiten in onze stad.

Opening op zaterdag 21 september
Op zaterdag 21 september gaat de Sport- en Cultuurweek om 13.00 uur van start met een feestelijke opening in De Koploper. Kom freerunnen, volg creatieve workshops en laat je inspireren bij de informatiekraampjes van verenigingen. Voor kinderen zijn er springkussens en verzorgen we leuke speelactiviteiten.

En na de opening is het tijd om op de fiets een kijkje te nemen bij de sport- en cultuuraanbieders in de stad! Meer info klik hier

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA

LelySTART Festival
13 t/m 15 september, Stadshart en omgeving

Open Huis met speurtocht
14 sept, Kubus

Familievoorstelling Roodkapje 3+
14 sept, Kunstgras Kubus

Kunstgras
14 & 15 sept, Kubus

Sport & Cultuur week
21 t/m 29 sept, De Koploper

Tour of ART Flevoland
5 & 6 okt, Lelystad

Bekijk hier de complete agenda. 

Uit in Lelystad?

Uit in Lelystad is de culturele gids voor iedereen die erop uit wil in Lelystad.

Culturele activiteiten aanmelden? Stuur een e-mail.

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.