Is de thuisbatterij een interessante investering? - Wat is groen gas? – De energietransitie, ook voor jou! Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Denk goed na over je elektriciteitsaansluiting

Bij bouw- of verbouwplannen is het vaak een hele klus om het juiste aansluitvermogen te berekenen. Inductiekookplaat, warmtepomp, stoomoven, was- en droogkast, elektrische oven, enz. Je hebt het allemaal mooi opgelijst. Maar hoe bepaal je het maximale vermogen dat de elektrische installatie kan dragen? 

Welk elektrisch vermogen heb ik nodig voor mijn woning?Thuisbatterij nog steeds duur

Met zonnepanelen verbruik je slechts een gedeelte van de zelf opgewekte stroom. Een batterij zou daar verandering in kunnen brengen. Geweldig, want zo kan je meer van je eigen geproduceerde groene energie gebruiken. Nadeel is wel dat thuisbatterijen vooralsnog behoorlijk duur zijn. 

Is de thuisbatterij een interessante investering?

Wat is groen gas?

In de nabije toekomst kan je kiezen voor groen gas. Een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas dat ontstaat na omzetting van organisch materiaal door bacteriën. Als het na zuivering en droging dezelfde kwaliteit heeft bereikt als aardgas, wordt het groen gas genoemd. En dat kan je dan gebruiken om te koken en te verwarmen.

Verneem alles over groen gas

Energietransitie, ook voor jou!

Tegen 2050 moeten we overstappen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie. Alleen zo kunnen we de klimaatdoelstellingen halen. In deze energietransitie speelt de energiesector alvast een voortrekkersrol. Toch moet iedereen zijn steentje bijdragen.

Wat is de energietransitie?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit