Bekijk de Webversie

 

vierluik

Welvaartsfonds van 500 miljoen euro

Op initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een welvaartsfonds ter waarde van 500 miljoen euro dat belegt in kapitaalsverhogingen en achtergestelde leningen van toekomstgerichte Vlaamse ondernemingen. Particulieren kunnen investeren in het fonds en krijgen een dubbel voordeel: een fiscaal voordeel en voordelige voorwaarden bij erfenis. Deze nieuwe maatregel past in het groter Vlaams herstelplan, een vierluik.

>> Lees meer 

img

COVID-19: Europese Commissie komt met groot Herstelplan en nieuw herstelinstrument 'Next Generation EU'

In het Europees Parlement heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorige week de oprichting van een economisch herstelfonds van 750 miljard euro voorgesteld. Het fonds moet de lidstaten helpen om de economische schok van de coronapandemie te boven te komen.

>> Lees meer

covid

Steunmaatregelen coronacrisis: ruim 1 miljard euro aan premies uitbetaald

Vlaanderen heeft al voor meer dan 1 miljard euro aan hinder- en compensatiepremies uitbetaald. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in het Vlaams Parlement gezegd. Tegen 8 juni zal dat bedrag oplopen tot 1,4 miljard euro. Voor de horecasector zal dat ongeveer 300 miljoen euro zijn.

>> Lees meer 

belspo

België werkt internationale achterstand weg in O&O

België hinkt niet langer achterop op vlak van investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O). Dat blijkt uit cijfers van het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo) over de investeringsintenties van de verschillende overheden tussen 2009 en 2019. De Vlaamse overheid blijft de belangrijkste openbare investeerder in onderzoek en ontwikkeling, met bijna 60 procent van de totale budgettaire overheidskredieten in 2019.

>> Lees meer 

handelshuurlening

Handelshuurlening tot € 35.000 voor ondernemers in problemen door coronamaatregelen

De Vlaamse Regering voorziet een handelshuurlening voor ondernemingen die door de coronamaatregelen moeilijkheden ondervinden om hun handelshuur te betalen. Concreet zal de Vlaamse overheid 2 maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden huur kwijtscheldt. Het maximumbedrag voor de lening wordt opgetrokken tot € 35.000.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. goedkeuring convenant Vlerick Business School (VBS, Vlerick), definitieve goedkeuring wijzigingsbesluit subsidiëring Odysseusprogramma door FWO en benoeming onafhankelijke bestuurder Raad van bestuur LRM.
>> Lees meer

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

O.a. begrotingscontrole en vragen om uitleg over de aanpak van cybercriminaliteit, de ondersteuning van e-learning via de kmo-portefeuille en bijkomende maatregelen voor de horecasector in het kader van de coronacrisis.

>> Bekijk hier het verslag 

data
Bits of data: hoe voer je datagedreven beleid in België?

Kenniscentrum Data & Maatschappij neemt in hun derde datadate de bevoegdheidsverdeling in België onder de loep inzake het gebruik en beheer van data en de impact ervan op het voeren van efficiënt beleid/onderzoek.

>> Lees meer


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. COVID-19: Vlaanderen investeert 2,5 miljoen euro in negen onderzoeksprojecten
  2. COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen
  3. Europese Commissie zoekt groene uitweg uit coronacrisis

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven