Bekijk de Webversie

 

horizon

Uitnodiging infosessie: 'Horizon Europa'

De onderhandelingen over Horizon Europa, het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, zitten in een eindfase. Om je de meest actuele informatie van onze specialisten ter zake te bezorgen, organiseren we op 14 oktober een online infosessie.

>> Alle info en inschrijven via deze link

evenementen

Organisatoren evenementen kunnen vanaf nu terugbetaalbaar voorschot aanvragen

Organisatoren van evenementen kunnen vanaf nu hun terugbetaalbaar voorschot aanvragen bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits bekendgemaakt. Dit terugbetaalbaar voorschot voor organisatoren creëert werkkapitaal om nieuwe evenementen voor te bereiden en op te zetten vanaf het najaar 2020.

>> Lees meer 

vario

VARIO brengt Vlaamse troeven in kaart voor de uitbouw van een sterke waterstofeconomie

Op vraag van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft VARIO een studie gemaakt over de perspectieven voor een Vlaamse waterstofeconomie (VARIO-advies 12). Uit de studie blijkt dat Vlaanderen over een unieke diversiteit van spelers beschikt die zich in verschillende schakels van de waterstofwaardeketen situeren, en dus alle troeven in huis heeft om een toonaangevende rol te spelen in Europa op het vlak van waterstof, mits de juiste ondersteuning.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. gebruiksrecht onderzoeksschip Simon Stevin als onrechtstreekse subsidiëring, COVID-19: terugbetaalbaar voorschot evenementensector en FIT Corona Exit-plan: extra subsidies voor Bijzondere Exportsteun en voor Starterspakketten Internationalisering.
>> Bekijk alle beslissingen

PhD Cup
Ontdek de 16 genomineerden voor de PhD Cup 2020

Na een 4-daagse mediatraining onder leiding van experten wacht de 16 geselecteerde deelnemers de ultieme uitdaging: doe de kern van je jarenlange onderzoek uit de doeken in een heldere presentatie van 3 minuten.

>> Maak kennis met de genomineerden 

stem-dag
Online STEM-Dag

Op 1 oktober organiseert Brightlab hun eerste online STEM-dag.
Ze stellen hun aanbod 2020-2021 voor, vertellen je meer over hun innovatieve opleidingen én je kan op speeddate met een van hun educatieve medewerkers die jouw vragen met plezier beantwoorden.

>> Schrijf je in 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Tweede wetenschappelijke COVID oproep: worden mensen in armoede harder getroffen door COVID?
  2. Burgerpanel debatteert over klimaatverandering en maatschappelijke transformaties
  3. COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven