Warmtepomp niet altijd geschikt - Van gasfornuis naar inductie - Is er een toekomst voor kernenergie? - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Gas geven... doe je met CNG!

Zuinig, milieuvriendelijk en jawel, een pak belastingvoordelen. Rijden op aardgas (CNG) - en dan vooral groen gas- biedt meerdere voordelen ten opzichte van benzine en diesel. Toch bestaan er ook allerlei misverstanden over aardgasauto's. Hoog tijd om enige klaarheid te scheppen.

Is de aardgasauto een volwaardig alternatief?
Wat is groen gas?Warmtepomp niet altijd geschikt

Je streeft naar duurzaamheid en overweegt om een warmtepomp te laten installeren. Geweldig goed idee! Zo kan je namelijk behoorlijk wat geld besparen én help je meteen ook het milieu. Al zijn er soms ook redenen om niet te kiezen voor een warmtepomp...

Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?

Van gas naar inductie: enkele weetjes

Ook de kok laat gas voor wat het is en kookt steeds meer op inductie. Je leest het goed: het vertrouwde gasfornuis is op zijn retour. Inductie wint terrein. Maar waarop moet je nu precies letten bij de aankoop en ­installatie van een inductiekookplaat?

Tips & tricks voor de overstap naar inductie

Is er een toekomst voor kernenergie?

Verguisd door tegenstanders omwille van het radioactief afval of de verhoogde kans op een kernramp. Voorstanders zien het dan weer als een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. Kernenergie doet het publieke debat geregeld oplaaien, zoveel is zeker. Maar welke rol zal het spelen in de toekomst?

Lees meer

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit