Heraanleg De Pintelaan - Tramverlenging UZ

Nieuwsbrief 9 februari 2016

 
 

Geachte heer, mevrouw

Het bouwverlof is al even achter de rug. De aanleg vlot en het einde van de werkzaamheden nadert. We kijken samen met jullie uit naar de eerste tramrit van lijn 4 tot op het terrein van het UZ Gent. 

 
Eerste tramrit
 
 

Vanaf 13 maart met tram 4 naar UZ Gent

Door de tramverlenging van lijn 4 reist u nu ook vanaf 13 maart vlot en comfortabel tussen het Sint-Pietersstation en het UZ Gent.

Op weekdagen heeft u al om de 7,5 minuten een tram. De nieuwe eindhalte bevindt zich in het hart van het UZ Gent en heeft een uitstekende ligging vlakbij de gebouwen K12 en K1, het kinderziekenhuis en de poliklinieken. 

Vanaf 13 maart wijzigt er nog meer aan het tramnet in Gent, meer info op www.delijn.be/gent.

 
FASE 5 EN 6
 
 

Fase 5 omvat de heraanleg van het kruispunt Zwijnaardsesteenweg met de De Pintelaan. Fase 6 omvat een deel van de De Pintelaan, meer bepaald het stuk tussen het kruispunt Zwijnaardsesteenweg/De Pintelaan en het kruispunt Galglaan/Zwijnaardsesteenweg.

Soort werken: spooraanleg, aanleg nieuwe voet- en fietspaden en wegeniswerken/rioleringswerken.

Update: het fiets- en voetpad, de bovenleiding en de parkeerplaatsen worden afgewerkt. Eind februari, begin maart wordt de toplaag voor de rijweg en het fietspad gegoten.

 
Fase 8
 
 

Fase 8 omvat de aanleg op de site UZ Gent.

Soort werken: spooraanleg, aanleg nieuwe voet- en fietspaden en aanleg nieuwe eindhalte.

Update: de sporen zijn aangelegd en het kunstgras aan de eindhalte werd geplaatst. Tussen de sporen op het terrein van het UZ Gent wordt in honingraten gras ingezaaid. Tegen eind februari zal de luifel aan de eindhalte volledig klaar zijn.

 
Testritten
 
 

Op 22 en 24 februari tussen 15 en 22u vinden testritten plaats om de verschillende technieken van de tramverlenging te testenWe verwachten geen grote hinder maar wees op deze dagen extra voorzichtig in de omgeving van de werkzone of op het terrein van het UZ Gent. 

 
Bereikbaarheid
 
 

Alle handelaars zijn bereikbaar. Vrijdagavond 11 maart wordt de weg opnieuw toegankelijk voor doorgaand verkeer.

In tussentijd kunnen voetgangers en fietsers  door, mits de nodige voorzichtigheid. Voor automobilisten geldt uitgezonderd plaatselijk verkeer en de bestaande omleidingen voor het openbaar vervoer blijven van kracht. Meer info op www.delijn.be/gent.