Bekijk de Webversie

 

FFTF

Flanders Future Techfund: Vlaamse Regering keurt ontwerpstatuten goed

De Vlaamse Regering keurde afgelopen vrijdag de ontwerpstatuten goed van het Flanders Future Techfund (FFTF). Het FFTF is een nieuw fonds dat de toptechnologische platformen en ontwikkelingen van Vlaamse strategische onderzoekscentra, universiteiten en speerpuntclusters sneller naar de markt wil laten doorstromen. De bevoegde minister zal het FFTF nu oprichten.

>> Lees meer 

paardenmarkt

Opruiming gedumpte oorlogsmunitie in de Noordzee

Voor ons PIO-project ‘Opruiming gedumpte oorlogsmunitie in de Noordzee’ nodigen we samen met Maritieme Toegang ondernemingen en onderzoeksgroepen uit om deel te nemen aan een marktconsultatie. Hierbij richten we ons op ondernemingen en onderzoeksinstellingen die kennis en ervaring hebben die nuttig kan zijn bij de monitoring, detectie/lokalisatie en ophaling van onder water gelegen ongeëxplodeerde munitie (unexploded ordnance – UXO).

>> Lees meer

Infolijn

Vlaamse Infolijn 1700 ondersteund door Artificiële Intelligentie

Voor ons PIO-project ‘Vlaamse Infolijn 1700 ondersteund door Artificiële Intelligentie’ nodigen we samen met Informatie Vlaanderen ondernemingen en onderzoeksgroepen uit met kennis en ervaring omtrent Artificiële Intelligentie (meer bepaald Natural Language Processing – NLP) en/of Data Science om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>>  Lees meer

sibiu

Staatshoofden en regeringsleiders van de EU bespraken in Sibiu de Europese strategische agenda voor de komende jaren

De Europese leiders kwamen op 9 mei, de Dag van Europa, informeel bijeen in Sibiu, Roemenië. Ze bespraken eerst en vooral de strategische plannen voor de Unie voor 2019-2024, gebaseerd op een door de voorzitter, Donald Tusk, opgestelde Leidersagenda. Volgende afspraak: 28 mei in Brussel om de resultaten van de Europese verkiezingen te bespreken.

>> Lees meer 

VITO

W[eet]enschap: Waarde geven aan industrieel afval

Materiaalkringlopen sluiten en verspilling vermijden zijn cruciaal voor een duurzaam grondstoffengebruik binnen de circulaire economie. Tijdens onze volgende 'W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' van maandag 27 mei zet VITO haar visie uiteen over het recycleren van industrieel afval. Iedereen is van harte welkom!

>> Lees meer

Ook nog deze week


Schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week
O.a. verdeling budget Vlaams Klimaatfonds, innovatieve aankopen Vlaamse overheid en stand van zaken Circulaire Economie.
>> Lees meer

scriptieprijs
Vlaamse Scriptieprijs zkt. sterke bachelor- en masterproeven

Laat boeiende thesissen niet wegkwijnen onder een laag stof: de Vlaamse Scriptieprijs gaat opnieuw op zoek naar de sterkste bachelor- en masterproeven van het jaar. Deelnemers maken kans op prijzen tot 2.500 euro en/of heel wat persaandacht.

>> Lees meer

overheidsinvesteringen
Naar een 1e statistiek van de geconsolideerde Vlaamse overheidsinvesteringen

Het rapport wil een antwoord bieden op de omvang van de investeringsinspanningen van de Vlaamse overheden en is veeleer macro-economisch van invalshoek dan budgettair. Dit is een eerste ontwerp en biedt een eerste statistiek aan.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Waarde geven aan industrieel afval
  2. Vlaamse Regering keurt BOF-besluit definitief goed: 35 miljoen euro extra voor universiteiten
  3. Oproep Citizen Science: infomoment

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven