Bekijk de Webversie

 

VLAIO

Tijdelijke uitsluiting van Vlaamse steunmaatregelen voor ondernemers die bewust onterechte steunaanvraag indienen

Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun trachten te bekomen via de verschillende steuninstrumenten van VLAIO, zullen voor een periode van 5 jaar van de VLAIO-steun uitgesloten kunnen worden. Die bedrijven zullen geen verdere of bijkomende steun kunnen aanvragen. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. Met deze maatregel wil de Vlaamse Regering misbruik voorkomen en onbetrouwbare aanvragers weren.

>> Lees meer 

industriestrategie

Update Europese industriestrategie 2020

De Commissie presenteerde vorige week een update van de industriële strategie die ze in maart vorig jaar had voorgesteld. De Europese Unie moet haar interne markt crisisbestendiger maken en minder afhankelijk worden van andere werelddelen voor bepaalde strategisch belangrijke producten. Dat zijn enkele van de economische en industriële lessen die de Europese Commissie uit de coronapandemie trekt.

>> Lees meer 

circulair

Werkgelegenheid in Vlaamse circulaire economie groeit drie keer sneller dan gemiddeld

De circulaire economie blijkt een sterke groeimotor voor de creatie van jobs in Vlaanderen. De werkgelegenheid in de bedrijven groeide de voorbije 10 jaar bijna 3 keer sneller dan in de hele Vlaamse economie. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits maakt in het kader van het relanceplan Vlaamse veerkracht ook volop werk van onderzoek en innovatie in de circulaire economie.

>> Lees meer 

AI

Uitnodiging: 'Inspiratiesessie Artificiële Intelligentie'

Op donderdag 10 juni organiseert Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) een inspiratiesessie over de mogelijkheden die Artificiële Intelligentie (AI) kan bieden aan publieke diensten om hun werking en dienstverlening te optimaliseren en de maatschappelijke uitdagingen waarvoor ze staan aan te gaan. Met deze sessie hoopt PIO je te kunnen inspireren om nieuwe initiatieven op te zetten en de mogelijkheden van AI aan te wenden in de innovatietrajecten van jouw organisatie.

>> Alle info en inschrijven 

dag van de wetenschap

Oproep: neem jij deel aan Dag van de Wetenschap?

Op zondag 28 november 2021 is het weer Dag van de Wetenschap. Hét moment voor jouw bedrijf, laboratorium, museum, onderzoeks- of onderwijsinstelling om te tonen waar het - dag in dag uit - mee bezig is. Dat lukt via interactieve activiteiten zoals experimenten, demo’s, lezingen, 360°-tours, DIY’s, … die de monden laten opvallen van verbazing en aanzetten tot actie.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. goedkeuring convenant Kenniscentrum Data & Maatschappij en participatie in het Imec.xpand II fonds.
>> Bekijk alle beslissingen

Vlaams Parlement
Verslag EWI-Commisise

Minister Crevits beantwooordde in de EWI-commissie vragen over o.a. cybersecurity, de geschiktheid van Vlaanderen om waterstof in grote hoeveelheden te produceren en de samenwerking tussen de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen en de Europese Investeringsbank.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

plantentuin
Reuzenaronskelk bijna in bloei in Plantentuin Meise

Een van de reuzenaronskelken in Plantentuin Meise maakt zich klaar om te gaan bloeien. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de start van dit spektakel? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief over de reuzenaronskelk.

>> Blijf hier op de hoogte


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. VLAIO werft aan
  2. Heb jij een vraag waarvoor artificiële intelligentie de oplossing kan zijn?
  3. Lancering Reactief Afwegingskader voor Prioritair Watergebruik tijdens waterschaarste
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven