U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

Kubus nieuws juni 2019

  • Iktoon van start
  • Proeflessen
  • Muziektheater met Kwintes
  • Het verjaardagsfeest
  • Samen zingen
  • FJSO
Iktoon van start

Het was plezier in de stad afgelopen zaterdag! Podia rond de markt en het winkelend publiek én een gelegenheidskoor in het Stadhuis. Lelystad is een actieve gemeenschap die mee doet met de landelijke campagne Iktoon. Hier laten we zien wat er binnen de verenigingen en huiskamers gebeurt aan de kunsten. Door met ruim 100 aanwezigen mee te doen aan de aftrap en samen te zingen in het stadhuis laten we zien wat zang, dans, muziek, theater en kunst teweeg kan brengen. Verbondenheid en plezier gaan hand in hand. Lees meer...

Proeflessen

Deze week de laatste kans om je op te geven voor één of twee gratis proeflessen. Deze worden aangeboden om jou te helpen in je keuze van 24 juni t/m 12 juli 2019. Je kunt kennismaken met alle kunstvormen die Kubus biedt: dans, theater/musical, kunst, muziek en popschool. Vraag nu aan...

Muziektheater met Kwintes

Op woensdag 12 juni laat theatermaker Cyrelle Failé van Kubus zien waar zij met de spelers van zorginstelling Kwintes in een aantal dinsdagochtenden mee bezig zijn geweest: ‘ze creëren een gloednieuw centrum waar je terecht kunt met álles waar gewone dokters je niet mee kunnen helpen’. Onder de titel Ja dokter, Nee dokter biedt onze theaterzaal een inkijkje in deze prille productie.

Welkom in de foyer, de zaal opent rond 19 uur. Entree is vrij.

Ons verjaardagsfeest

Zaterdag 15 juni vindt in de theaterzaal de viering van ons 40-jarig jubileum plaats! Wethouder Peter Schot zal daar het programma om 20 uur laten beginnen. Verheug je op een avondje lekker genieten van de diversiteit van Kubus! We zien o.a. Gerard Poot met de jongste musici, ir. Lely, dans en mode (de laatste sterren), harp en zangeres Valentina en natuurlijk de good old slagwerkgroep Flevoland.

Het programma wordt begeleid door actrice Lottie de Bruin, dus je kunt onvoorbereid plaatsnemen. Zij leidt je met een kwinkslag door de avond. Daarna vind je ruimschoots de gelegenheid om te dansen of bij te kletsen. Wees welkom en geef je even op via onze website.

Samen zingen! Wees welkom

Iktoon kent vele open repetitie momenten (zie agenda). Popkoor Expression biedt de Lelystadse zanger in spé een bijzondere avond op 20 juni. Het koor nodigt iedereen uit om een avondje mee te komen zingen. En wel met een live band ernaast. “We studeren een nieuw liedje in, dus iedereen begint bij nul” aldus dirigent Chantal Kleijheeg. Op grote schermen is de tekst voor alle bezoekers te volgen. Dus zingen maar. Na de pauze wordt overig repertoire ingestudeerd maar ook daar mag je gewoon meedoen: de refreinen zijn zeker mee te zingen.

Hiermee lijkt het inloopkoor van 1 juni in het Stadhuis een fraaie opvolger gekregen te hebben. De avond begint om 20 uur. Entree is vrij.

FJSO met 'Jong speelt voor oud'

Nog meer klassieke muziek in de maand Iktoon! FJSO organiseert dit concert speciaal voor mensen die niet zo makkelijk de deur uit gaan. Flevolands Jeugd Symfonie Orkest (FJSO) richt de blik meer naar buiten.

Op 29 juni realiseert het orkest samen met Serviceclubs uit Flevoland, de Syrische keuken en Kubus een muzikale middag voor muziekliefhebbers uit Flevoland en omgeving. De jonge musici (in leeftijd variërend van 10 tot 23 jaar) gaan proberen om zo veel mogelijk mensen, ook zij die moeilijk van huis komen, een geweldige middag te bezorgen. Lees meer...

Huiskamerfestival dankzij Lelykracht

De maand Iktoon wordt fantastisch afgesloten met een zomerse editie van het Huiskamerfestival. Op 35 plekken, huiskamers en meer, zijn korte optredens te vinden op zondagmiddag 30 juni.

Elk optreden is drie keer te bezoeken, het gezamenlijke programma start telkens om 14 u, 15.15 u en 16.30 u. Dus soms moet je je haasten om van de ene plek op de andere te komen. Aparte loot in dit festival is de Kubus als huiskamer. We bieden een andersoortig programma georganiseerd door de Salon deze middag met dans, poëzie en open podium. Meer info...

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
AGENDA

Expositie Cursistenwerk
16 mei t/m 19 juli, Kubus

Iktoon: Maand van de Amateurkunst
01 juni t/m 30 juni, Lelystad

Lelystad vol Muziek slotpresentatie
5 juni, Kubus

Muziektheater: Ja Dokter, Nee Dokter
12 juni, Kubus

Kubus is jarig en viert feest!
15 juni, Kubus

Jongeren Musical: King Arthur, de legende
17 juni, Kubus

Strijkersavond met viool & cello
18 juni, Kubus

Swingende zangavond
19 juni, Kubus

Open repetitie Popkoor Expression
20 juni, Kubus

Auditie Next Move
23 juni, Kubus

Zangavond Pop'sCool Lelystad
26 juni, Corneel

Piano avond
26 juni, Kubus

Concert Flevolands Jeugd Symfonie Orkest
29 juni, Kubus

Huiskamerfestival Lelystad
30 juni, Lelystad

Bekijk hier de complete agenda. 

FEEST

Heb jij je al aangemeld voor het jubileumfeest van de Kubus op zaterdag 15 juni? Klik hier.

Uit in Lelystad?

Uit in Lelystad is de culturele gids voor iedereen die erop uit wil in Lelystad.

Culturele activiteiten aanmelden? Stuur een e-mail.

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.