Bekijk de Webversie

 

horizon

Uitnodiging: 'Horizon Europa: eerste netwerkevent'

Op vrijdag 3 april organiseren we een eerste netwerkevent in het teken van Horizon Europa. Je krijgt die dag een stand van zaken van Horizon Europa, het Strategisch coördinatieproces, de programmacomitéwerking en hoe wij, het Departement EWI, het belanghebbendenproces zullen coördineren. Daarnaast worden de nieuwe Vlaamse programmacomité-vertegenwoordigers voorgesteld en licht NCP Flanders haar werking toe.

>> Alle info en inschrijven

era

Uitnodiging: 'The future of the European Research Area & the Belgian Dreams'

De Europese Commissie bezoekt verschillende Europese hoofdsteden om de toekomst van onderzoek en de Europese onderzoeksruimte (European Research Area, ERA) te bespreken. Op 20 maart 2020 doet ze ook België aan. Je bent hierbij van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op dit debat dat plaats heeft van 9u30 tot 12u.

>> Alle info en inschrijven

PIO

Neem deel aan de nieuwe oproep Innovatieve Overheidsopdrachten

Vorige week lanceerden we de nieuwe oproep voor projectvoorstellen van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Met PIO bieden we je de kans om innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen of aan te kopen voor de problemen en/of uitdagingen die zich in jouw publieke organisatie stellen. 

>> Lees meer 

PIO

Alles weten over het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)? Kom naar een van onze infosessies Brussel, Genk of Kortrijk

Om iedereen de kans te geven kennis te maken met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) organiseren we binnenkort infosessies in Brussel, Genk en Kortrijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen we je duidelijk maken hoe je tot een succesvol projectvoorstel komt en wat je van ons mag verwachten.

>> Alle info en inschrijven 

RPG

11de Research Policy Group meeting te Leiden over waardering onderzoekers

Op 5 en 6 maart 2020 vond te Leiden de 11de bijeenkomst plaats van de Research Policy Group. Thema was de verbreding van de systemen van kwaliteitsmeting en waardering van onderzoek en onderzoekers.

>> Lees meer 

mobipunt

4,25 miljoen euro voor 9 nieuwe mobipunten in Vlaanderen

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits besteedt 4,25 miljoen euro uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aan de realisatie van 9 mobipunten in Vlaanderen. Mobipunten zijn plaatsen waar verschillende vervoersmogelijkheden en diensten worden aangeboden, meestal in de buurt van een station. Het doel is om tot meer duurzame verplaatsingen te komen.

>> Lees meer 

weetenschap

Uitnodiging W[eet]enschap: 'Single cell technologie: een revolutie op weg naar gepersonaliseerde geneeskunde'

Tijdens de w[eet]enschap van maart 2020 kijken we in de wonderlijke wereld van het menselijk lichaam met de single-cell technologie. Het maakt een genetische vingerafdruk van elke afzonderlijke cel en leert ons zo wat de precieze functie is van elke cel en hoe deze processen verstoord worden in bijvoorbeeld kanker of in de ziekte van Alzheimer. Meer nog, deze revolutionaire technologie opent de weg naar gepersonaliseerde geneeskunde.

>> Alle info en inschrijven 

Ook nog deze week


SV
Schriftelijke vragen en antwoorden deze week
O.a. studie over incubatoren en acceleratoren, wetgeving blockchaintechnologie en brain drain.
>> Bekijk alle vragen en antwoorden

VSC
Hoe maak je gebruik van het Vlaams Supercomputer Centrum?

Het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) organiseert op dinsdag 31 maart een interactieve Lunch & Learn sessie in Antwerpen. Tijdens de sessie wordt meer uitleg gegeven over het VSC en hoe je er gebruik van kan maken. Wie de promocode ‘VSC2020’ vermeldt bij inschrijven, kan gratis deelnemen.

>> Alle info en inschrijven 

vleva
Nomineer nu jouw Ster van Europa

VLEVA is, samen met VVSG, VVP en andere leden, op zoek naar dé Ster van Europa. Meer bepaald een verdienstelijke Vlaming die het afgelopen jaar de Europese sterren deed schitteren. Of een Vlaams(e) organisatie of project die een positieve bijdrage levert aan het Europese debat en/of Europese samenwerking op een hoger niveau tilt in Vlaanderen.

>> Nomineer hier


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Flemish Open Science Board (FOSB) opgericht
  2. Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de eerste 11 goedgekeurde projecten van 2020
  3. Commissie doet voorstellen op het gebied van Artificiële Intelligentie en Data

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven