Bekijk de Webversie

 

wetenschapsbarometer

Tweede Wetenschapsbarometer: Vlaming heeft interesse en vertrouwen in wetenschap

Voor de tweede keer peilden we naar het draagvlak voor wetenschap en technologie bij de Vlaming. 7 op de 10 heeft expliciet vertrouwen in wetenschap, 9 op de 10 erkent duidelijk het nut van wetenschap en onderzoek en de interesse in STEM kent een positieve evolutie.

>> Bekijk hier alle resultaten van de tweede Wetenschapsbarometer in detail

FRIS

Flanders Research Information Space (FRIS) als best practice voor S3 monitoring

Het rapport ‘Open Data, Open Science & Open Innovation for Smart Specialisation monitoring’ van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie beschrijft hoe Open Data, Open Science en Open Innovatie kunnen bijdragen tot een betere Smart Specialisation monitoring. Onze FRIS-databank werd herhaaldelijk positief vermeld in het rapport.

>> Lees meer 

routekaart

COVID-19: Europese leiders bespreken gemeenschappelijke routekaart naar herstel

In voorbereiding van de vierde videoconferentie van Staats- en Regeringsleiders die doorging op 23 april 2020 verspreidde de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, een routekaart naar herstel. In deze routekaart ligt de focus op enerzijds belangrijke beginselen en anderzijds cruciale actiegebieden.

>> Lees meer 

img

Update: 'COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen'

Een tweede update van ons overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen gerelateerd aan COVID-19. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link. 

>> Naar het overzicht

calls

COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

Vanuit verschillende instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

>> Naar het overzicht

Mijn tuinlab

Mijn Tuinlab, het grootste tuinonderzoek in Vlaanderen

9% van Vlaanderen bestaat uit tuinen. Een enorm potentieel voor de natuur en de wetenschap. Maar wat groeit er in die 9%? Niemand heeft zicht op deze blinde vlek in Vlaanderen. Behalve jij. Met Mijn Tuinlab krijg je een zicht op wat je tuin voor jou kan betekenen en hoe jij de wetenschap kan helpen. Mijn Tuinlab is een van de 20 Citizen Science projecten die we ondersteunen.

>> Ga naar Mijn Tuinlab

>> Ga naar het overzicht van alle 20 projecten burgerwetenschap

e-renozone

Uitnodiging marktconsultatie 'E-RenoZone: een booking.com voor energetische renovatie zonder zorgen'

Voor onze innovatieve overheidsopdracht ‘E-RenoZone’ organiseren we samen met IGEMO en Stad Mechelen een marktconsultatie op donderdag 7 mei. We zijn op zoek naar ondernemingen en andere organisaties met kennis en ervaring met woningrenovaties.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. strategische transformatiesteun Alucan Benelux bv in Lummen, VT Logistics bv in Lommel en Nutrex nv in Lille.
>> Lees meer

vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. Taskforce Ruimtevaart, compensatie voor indirecte emissiekosten en deelname VITO aan publieke aanbestedingen Vlaamse overheid.

>> Lees meer 

phd cup
Doe mee aan de Vlaamse PhD Cup

Ben je in de voorbije twee jaar tot doctor gepromoveerd? Dan daagt de Vlaamse PhD Cup je uit om je onderzoek met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme test: “Kun jij de kern van je doctoraat in drie minuten uitleggen?”

>> Lees meer 


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Update: 'COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen'
  2. COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen
  3. EUvsVirus: Pan-Europese Hackathon voor innovatieve oplossingen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven