Bekijk de Webversie

 

we are

Vlaanderen investeert in platform voor zorgvuldige gegevensdeling

Persoonsgegevens delen? We doen het elke dag en steeds vaker. Maar wat gebeurt er met verder met die gegevens? Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits investeert nu mee in de ontwikkeling van een Interregionaal Platform voor Persoonlijke Data met daarin een persoonlijke digitale kluis. De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) ontwikkelt het systeem en werkt het uit in een breder partnerschap.

>> Lees meer

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe oproep gelanceerd

Wil je als publieke organisatie via overheidsopdrachten een innovatieve oplossing laten ontwikkelen en valideren? Dan ben je bij ons, het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO), aan het goede adres. We kunnen je begeleiding en cofinanciering bieden. De indiendata voor de nieuwe oproep zijn donderdag 6 mei 2021 en donderdag 14 oktober 2021. De oproep staat open voor alle domeinen en thema’s.

>> Bekijk hier alle info over de oproep en hoe je kunt deelnemen

PIO

Uitnodiging 'Innovatieve overheidsopdrachten: infosessie'

Donderdag 11 maart 2021 organiseren we een online webinar waarin we de werking van PIO toelichten en je duidelijk maken hoe je best een aanvraag indient voor de PIO Oproep 2021.

>> Alle info en inschrijven

eu

Ministeriële videoconferentie Onderzoek focust op versterken Europese Onderzoeksruimte en onderzoekscarrières

Begin februari vond een informele, ministeriële videoconferentie plaats tussen de Ministers van Onderzoek van de lidstaten van de Europese Unie voor een diepgaande discussie over de Europese Onderzoeksruimte. Op de agenda: het creëren van nieuwe banen in de Europese Unie, de ontwikkeling van onderzoekscarrières en de oprichting van het ERA Transitieforum.

>> Lees meer 

VLIR

Nieuwe brochure toont innovatie Vlaamse universiteiten

De Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) publiceert de brochure 'Van idee naar impact: samen innoveren voor een betere samenleving' waarin ze toont hoe de vijf Vlaamse universiteiten samen innoveren voor een betere samenleving. De bloemlezing toont 45 universitaire innovaties die een antwoord bieden op concrete uitdagingen voor onze maatschappij.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. wijzigingsbesluit terugvorderbaar voorschot evenementensector en handelshuurlening, subsidiëring praktijkcentra actief in het onderzoek, de voorlichting en de ontwikkeling van de plantaardige productie en subsidie project 'Blikopener'.
>> Bekijk alle beslissingen

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. stand van zaken 'kopen bij start-ups', oproep 2020 Brownfieldconvenanten en kapitaalinbreng PMV in Comic Station nv. 

>> Lees meer 

port of antwerp bruges
Havens van Antwerpen en Zeebrugge bundelen de krachten

De Stad Antwerpen en de Stad Brugge zijn tot een akkoord gekomen om hun respectievelijke havens te laten samengaan. Het tweestedenakkoord betekent het officiële startschot voor een eenmakingstraject dat naar verwachting een jaar in beslag zal nemen. Daarna zullen de havens verdergaan onder de naam 'Port of Antwerp-Bruges'.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Horizon Europa officieel gelanceerd door Portugees Voorzitterschap
  2. Publicatie pleit voor innovatie gebaseerd op microbiomen
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (4 februari 2021)
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven