Bekijk de Webversie

 

EUvsVirus

#EUvsVirus hackaton: België vertegenwoordigd in acht van de 117 winnende projecten

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, organiseerde de Europese Commissie de #EUvsVirus hackaton. Wereldwijd namen tal van onderzoekers, innovatoren, burgers, etc. deel aan dit online evenement waarbij verschillende teams op zoek gingen naar innovatieve antwoorden om de strijd tegen COVID 19 op te voeren. Dit resulteerde in 117 mogelijke innovatieve oplossingen. België is vertegenwoordigd in acht van de 117 winnende projecten.

>> Bekijk de projecten hier

vlaio

Aanvragen compensatiepremie vanaf nu mogelijk

Vanaf vandaag kunnen ondernemingen de compensatiepremie aanvragen bij Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Deze eenmalige premie van 3000 euro gaat naar ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten, maar een zwaar omzetverlies hebben geleden, minstens 60%, die het gevolg zijn van de genomen coronamaatregelen.

>> Lees meer

img

Update: 'COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen'

Een nieuwe, derde update van ons overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen gerelateerd aan COVID-19. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link. 

>> Naar het overzicht

mobilidata

Vooraankondiging aanbesteding innovatiepartnerschap Mobilidata

Wij zoeken partners die samen met Mobilidata de mobiliteit van morgen veiliger, vlotter en duurzamer willen maken. Partners die samen met ons die slimme data-infrastructuur opzetten en de software-systemen en cloud services erachter operationeel maken.

>> Bekijk hier de vooraankondiging van de aanbesteding van het innovatiepartnerschap

luchtvervuiling

Uitnodiging marktconsultatie 'Meten van persoonlijke blootstelling aan luchtvervuiling'

Voor onze innovatieve overheidsopdracht 'Toolset voor persoonlijke blootstelling van burgers aan luchtvervuiling' nodigen we samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Vlaams Planbureau voor Omgeving (VPO) van het Departement Omgeving ondernemingen en onderzoeksgroepen die kennis en ervaring hebben met sensoren, sensorplatformen en meetmethodieken voor luchtkwaliteit.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Oprichting Economisch Relancecomité en opheffing Syntra Vlaanderen en wijziging naam 'Hermesfonds' in ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’.
>> Lees meer

Vlaams Parlement
Oproep: 'Een STEM-academie in elke gemeente'

Onder de noemer ‘STEM-academie in elke gemeente’ wil de Vlaamse Regering investeren in activiteiten in de vrije tijd om kinderen en jongeren in contact te brengen met STEM. Alle organisaties die zich vanaf 2021 als STEM-academie willen positioneren, moeten een nieuwe erkenningsaanvraag indienen, ook degene die in het verleden reeds erkend werden. 

>> Lees meer 

tip
10 tips voor een veilige werkplek

Gisteren startte de voorzichtige afbouw van de coronamaatregelen. Voor bedrijven blijft telewerken de norm, maar ze kunnen ook fysiek weer aan de slag gaan. Dé voorwaarde is dat dit gebeurt met respect voor de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers.

>> 10 tips voor een veilige werkplek


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Mijn Tuinlab, het grootste tuinonderzoek in Vlaanderen
  2. Wetenschapsbarometer: Vlaming heeft interesse en vertrouwen in wetenschap
  3. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven