Bekijk de Webversie

 

AI

30 miljoen euro voor Vlaams actieplan Artificiële Intelligentie

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters stelt de komende jaren 30 miljoen euro ter beschikking om Vlaanderen in het koppeloton te brengen voor artificiële intelligentie. In zijn AI-actieplan schuift hij drie grote lijnen naar voor: diepgaand onderzoek, toepassingen in de industrie en een flankerend beleid.

>> Lees meer

FIT4Food

Uitnodiging kick-off FIT4FOOD2030

Op maandag 5 november kan je samen met ons nadenken over de opportuniteiten voor onderzoek en beleid met betrekking tot voeding en gezondheid, tijdens de kick-off van het Vlaamse policy lab FIT4FOOD2030.

>> Schrijf je hier in

SuperNova

SuperNova festival lokte meer dan 35.000 mensen naar de toekomst!

De eerste twee dagen van SuperNova , die zich richtten op een professioneel publiek waren op voorhand uitverkocht en brachten in totaal 4120 mensen naar de Waagnatie. Het weekend bracht dan weer meer dan 30000 mensen op de been, die zich verspreidden over 16 locaties en paviljoenen op het Antwerpse Eilandje.

>> Lees meer

Ook nog deze week


AI
Actuele vraag over de gevolgen van digitalisering en robotisering voor de Vlaamse arbeidsmarkt en over het Vlaams actieplan voor Artificiële Intelligentie
Minister Muyters kreeg tijdens de plenaire vergadering twee actuele vraag over de gevolgen van digitalisering en robotisering voor de Vlaamse arbeidsmarkt en over het Vlaams actieplan voor Artificiële Intelligenti.
>> Lees meer

ALTRUIS
Meetup ALTRUIS (Alternative Use of Imaging Systems through Artificial Intelligence)

Digipolis en stad Antwerpen onderzoeken via het PIO-project ALTRUIS (Alternative Use of Imaging Systems through Artificial Intelligence) hoe artificiële intelligentie ingezet kan worden voor de mobiliteitsproblematiek in en rond de stad. Als kick-off van het project organiseren we een meetup waar we een aantal boeiende sprekers aan het woord laten over beeldherkenning.

>> Schrijf je hier in

BREXIT
BREXIT-seminarie

Of we nu afstevenen op een “harde” Brexit of een “zachte” met een overgangsperiode, één ding staat als een paal boven water: onze ondernemers moeten zich voorbereiden! Daarom organiseert Flanders Investment & Trade samen met UNIZO een Brexit seminarie op 25 oktober.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. SuperNova brengt de wonderen van de technologie naar het brede publiek
  2. Uitnodiging "Open Science" Conferentie
  3. FWO: de perfecte habitat voor kennismakers

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven