Bekijk de Webversie

 

MLE

Europese beleidsmix onderzoeks- en innovatiefinanciering (39ste ERAC-meeting)

De afgelopen twee dagen had in Salzburg de 39ste ERAC-meeting plaats. Ter stoffering van de discussie maakte de Commissie een lezenswaardige korte policy paper ‘How to improve national Research and Innovation systems of Member States and Associated Countries’. De paper behandelt de problematiek van de beleidsmix tussen enerzijds ‘prestatiegebonden financieringsmechanismen voor (fundamenteel) onderzoek’ en anderzijds ‘fiscale incentives voor R&D’ met verwijzing naar recente publicaties.

>> Lees meer

AI en cybersecurity

Artificiële Intelligentie en Cybersecurity: Engelstalige samenvattingen

Begin juli brachten we gedurende twee dagen de stakeholders in de domeinen 'cybersecurity' en 'artificiële intelligentie' samen. De inhoudelijke start werd telkens gegeven door een benchmarking studie van PwC over de positie van Vlaanderen in deze twee domeinen. Deze studies waren vanaf vorige week beschikbaar. Vanaf vandaag zijn ook de Engelstalige managementsamenvattingen beschikbaar.

>> Naar de samenvattingen

buitenlands talent aantrekken

Aantrekken talent: tewerkstelling van buitenlandse werknemers

In het kader van het aantrekken van buitenlands toptalent en tewerkstellingspotentieel in Vlaanderen keurt de Vlaamse Regering, na advies van de SERV en van de Adviescommissie voor Economische Migratie, opnieuw principieel een uitvoeringsbesluit goed bij de wet over de tewerkstelling van buitenlandse werknemers.

>> Lees meer

Blauwe cluster

Wetenschapspark voor blauwe economie in Oostende

Om een nieuw wetenschapspark voor blauwe economie te ontwikkelen verkoopt Vlaanderen gronden van het industriegebied Plassendale 1 in Oostende aan de Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen en AG Havenbedrijf Oostende.

>> Lees meer

unu-cris

UNU-CRIS workshop: doelstellingen duurzame ontwikkeling

Op 16 oktober organiseert UNU-CRIS een workshop rond de Sustainable Development Goals (Doelstellingen duurzame ontwikkeling) en de uitdagingen om deze te implementeren. De workshop start met twee lezingen door Jan Vandemoortele en Peter Wollaert, gevolgd door een discussie en drink.

>> Lees meer en registreer

Ook nog deze week


img
Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen
Leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs die in hun programma aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica of natuurwetenschappen hebben, kunnen zich inschrijven voor de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.
>> Naar de website

VLHORA
Innovatie aan de Vlaamse hogescholen samen met het werkveld

Met dit magazine wil de Vlaamse Hogescholenraad aan haar stakeholders tonen wat onderzoek en innovatie aan de hogescholen allemaal mogelijk maakt.

>> Naar de publicatie

Horizon 2020
Informatiesessie Horizon 2020 - SME instrumenten

NCP Flanders en de bedrijfsadviseurs van VLAIO maken je op 1 oktober wegwijs in het Horizon 2020 subsidieprogramma voor innovatieve kmo's.

>> Alle info over de infosessie


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige nieuwsbrief
  1. Supernova: grootste toekomstfestival in Vlaanderen
  2. Artificiële Intelligentie en Cybersecurity: benchmark studies
  3. Vier kandidaten bekend voor 'prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven