Vertramming lijn 7

 
 

wat?

 

Een 'vertramming' betekent het omzetten van één of meerdere buslijnen in een tramlijn. In dit geval gaat het om het vervangen van de buslijnenbundel 70 (lijnen 70 tot en met 78) door een tramlijn die over ongeveer hetzelfde traject zal lopen. Het uiteindelijke tracé ligt nog niet helemaal vast maar in grote lijnen komt er een nieuwe tramlijn vanaf Sint-Denijs-Westrem via het Sint-Pietersstation, over de Heuvelpoort en het Zuid naar Dampoort Station. Hoe de tram ingepast wordt binnen de bestaande infrastructuur maakt nog onderwerp uit van verdere studie.

wanneer?

 

Het project bevindt zich nu nog in studiefase. Volgens de huidige planning zouden de werken moeten kunnen starten in 2016 en, afhankelijk van de omvang van de werken en de coördinatie met andere werken, afgerond zijn in 2020.

hoe blijft u op de hoogte?

 

Website

Alle informatie over de vertramming en de gevolgen voor het verkeer (voetgangers, fietsers, openbaar vervoer, autoverkeer) vindt u op de website van De Lijn in Gent.

Nieuwsbrief

Wie graag alle informatie rechtstreeks in zijn/haar mailbox krijgt, kan zich inschrijven op de elektronische nieuwsbrief (klik op 'Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen per e-mail' en vink 'Vertramming lijn 7' aan).

Informatievergaderingen

We organiseren indien nodig vergaderingen waar we u persoonlijk vertellen over de vorderingen van het project en waar we luisteren naar uw vragen, opmerkingen en suggesties.