Natuurpunt Nieuws | September 2016

Geen afbeeldingen? Webversie

Natuurpunt Nieuws

 
Natuurpunt Fotowedstrijd 2016

Doe mee met de grootste Vlaamse natuurfotowedstrijd!

Heb jij prachtige natuurbeelden mét een boodschap en ben je klaar om je te meten met andere fotografieliefhebbers? Stuur vanaf 1 oktober je meest sprekende natuurfoto in voor de Natuurpunt Fotowedstrijd. Je maakt kans op een mooie prijs en wie weet komt jouw foto in de Natuurpunt kalender.

 
 
 
Domein Kiewit - Foto: Vilda

Natuurgebied van de Maand: Domein Kiewit

Parels én de zwijnen: groots avontuur in Domein Kiewit! Ontzagwekkende dreven kleuren in alle tinten van dieprood tot oker, een weg splijt het water in tweeën en achter elke bocht van het plankenpad loert een ontmoeting met spectaculaire dieren. In Domein Kiewit start een groots avontuur.

> Start jouw avontuur in Domein Kiewit
> Als abonnee van Natuurpunt Nieuws ontvang je gratis de wandelkaart van Domein Kiewit

 
 
 

Natuur.blad Herfst komt er aan

Met een lichaamslengte tot 75 cm, een vleugel-spanwijdte tot 188 cm en een gewicht tot boven de 4 kilo is de oehoe veruit de grootste en zwaarste uil van Europa. Niet zonder reden dat de Engelsen hem Eagle Owl noemen. Lees zijn volledige dossier in het nieuwste Natuur.blad dat deze week bij onze leden in de bus valt. 

> Hoe klinkt de oehoe? Luister hier
> Nog geen lid? Sluit je vandaag nog aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen!

Oehoe - Foto: Eric Malfait
 
 
 

Natuurpunt en windsector bereiken belangrijke overeenkomst

Vaak wordt natuur gebruikt en misbruikt om windturbines tegen te houden. Een nieuwe overeenkomst zorgt nu voor een betere verstandhouding: Natuurpunt en een windturbinebedrijf kwamen overeen om de windturbines stil te leggen bij veel vleermuizenverkeer. Het rendementsverlies blijft hierbij zeer beperkt.

> Lees meer over dit belangrijke precedent

Windmolenpark Melle: Natuurpunt, Energent en Eneco in de bres voor vleermuizen
 
 
Fotograaf van de Maand - Ronny Boom

Fotograaf van de maand: Ronny Boom

Ronny heeft een naam om de natuur in te trekken en daar prachtige foto's te maken. Van bomen, maar uiteraard ook van andere grote en kleine taferelen die hij op zijn pad tegenkomt. En nu de zon al wat minder fel schijnt, komen de warme herfstkleuren volledig tot hun recht in het bos. Mooi werk, Ronny!

> Bekijk het album van Ronny Boom
> Word ook Fotograaf van de maand. Stuur je 10 mooiste natuurfoto's in.

 
 
Week van het Bos

Agenda

Week van het Bos - 9-16 oktober 2016
Van 9 tot 16 oktober zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor het publiek! De editie van dit jaar staat helemaal in het teken van sport. Want het bos is de gedroomde sportclub: groter, groener, gezonder én gratis.

 
 
 

Ledenvoordeel: Korting voor de najaarsbeurzen

Op 29 en 30 oktober kan je in Antwerpen naar Biolicious, een beurs vol bio, eco, natuurlijke en duurzame producten. Van 28 oktober tot en met 1 november is er in Gent Countryside, "dé gezelligste lifestylebeurs". In het nieuwe Natuur.blad vind je voor deze twee beurzen een kortingbon van 2 euro op je toegangsticket. En op de Optiek-beurs Kiewit in Hasselt (9 oktober) geniet je 10% ledenkorting op je aankopen! 

> Bekijk alle ledenvoordelen
PS: wie op Biolicious een oude gsm binnenbrengt op de Natuurpuntstand ontvangt een gratis drankje!

Ledenvoordelen Natuurpunt
 
 
 

Nu in de Natuurpunt Winkel

 
Natuurpuntkalender 2017

Natuurpuntkalender 2017

13 Adembenemende natuurfoto’s van bekende fotografen
begeleiden je door 2017. Met schrijfruimte.
Ook leuk als cadeautje. 
Ledenprijs: € 10

Natuurdoeboek Woudapen

Natuurdoeboek Woudapen

Een boek vol spelletjes, opdrachten en proefjes. Kom alles te weten over roofvogels, slangen en paddenstoelen. Uren plezier gegarandeerd.
Ledenprijs: € 19,80

Kaartenset vogels

Kaartenset Vogels van de Rode Lijst 15x15cm

Set van 8 luxe kaarten met omslag. Verstuur eens een buizerd, gele kwikstaart, ijsvogel, kievit, ransuil, steenuil, scholekster, of tureluur.
Ledenprijs: € 8,95

 
 
 

In het nieuws

06/09/2016 Terreinploeg Natuurpunt vindt zeldzame scharrelaar in Vallei van de Zwarte beek
Op 2 september ontdekte een van onze terreinploegen een zeldzame scharrelaar. Deze exotisch ogende vogel laat zich zelden zien als dwaalgast in ons land. De laatste waarneming in Vlaanderen dateert van 1998.

20/09/2016  Natuurpunt wil maaisel inzetten als innovatieve grondstof
Natuurpunt gaat, in samenwerking met een aantal partners, de resten van natuurbeheer hergebruiken als brandstof, bodemverbeteraar, veevoer, of vezels voor verpakkingsmateriaal. Het project ontvangt steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Terreinploeg Natuurpunt vindt zeldzame Scharrelaar in vallei van de Zwarte beek (Koersel)
 
 

Haal je Fiets- en Wandelgids in huis

De herfst is gearriveerd! Een prachtig seizoen om te gaan wandelen. In onze gloednieuwe Fiets- en Wandelgids vind je 40 kaartjes met de mooiste fiets- en wandeltochten in Vlaanderen en Wallonië. Aangevuld met informatie over de streek, tips om te overnachten en info over andere natuurgebieden in de buurt. Daarnaast vind je leuke ideeën om eropuit te trekken met de kinderen. Je krijgt onze gids gratis opgestuurd als je lid wordt van Natuurpunt. Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen. Voor slechts 27 euro ben je lid tot eind 2017!

Word lid van Natuurpunt en ontvang onze nieuwe Fiets- en Wandelgids