Bekijk de Webversie

 

Covid

Opnieuw Vlaams steunmechanisme voor ondernemers

Om de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité te begeleiden, komt de Vlaamse Regering opnieuw met een steunmechanisme voor ondernemers. Zo zullen alle restaurants en cafés voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Daarnaast blijven ook andere Vlaamse steunmaatregelen, zoals de regeling rond de handelshuurovereenkomst, lopen.

>> Alle verdere info op de website van VLAIO

Europese raad

Europese Raad: COVID-19, klimaat, Brexit en EU-Afrika

Vorige week kwamen de EU-leiders in Brussel bij elkaar om te spreken over de COVID-19 crisis, de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk, de klimaatverandering en de betrekkingen met Afrika.

>> Een overzicht van de beslissingen

Horizon Europe

Horizon Europa: herbekijk de online infosessie

De onderhandelingen over Horizon Europa, het negende Europees Kaderprogramma voor O&I dat van start gaat in 2021, zitten in een eindfase. Om je de meest actuele informatie van onze specialisten ter zake te bezorgen, organiseerden we vorige week een online infosessie. De presentaties van deze infosessie zijn nu opnieuw te bekijken. We peilen ook graag naar jouw ervaring over het bijwonen van deze online infosessie.

>> Naar de infosessie en de enquête

commissie

Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over het recht op ondernemen in tijden van corona, initiatieven om de innovatiesteun voor bedrijven toegankelijker te maken, het industrieforum en het beleid voor een digitale industrie en het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap gaat digitaal

Op zondag 22 november is het opnieuw Dag van de Wetenschap. Speciaal aan de inmiddels 10e editie van Vlaanderens grootste wetenschapsfestival is dat deze volledig digitaal gaat. Dit jaar staat de Dag van de Wetenschap in het kader van duurzaamheid.

>> Lees meer 

cover

COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Naar het overzicht 

Ook nog deze week


Scivil
Citizen Science & Science Communication
Op 16 november organiseert Scivil samen met de Jonge Academie, FWO en KVAB ‘Citizen Science & Science Communication’.
>> Programma en inschrijven

vario
Save the date: Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030

In lijn met het VARIO-memorandum, wil de Vlaamse Regering Vlaanderen tegen 2030 laten aansluiten bij de topinnovatieregio’s in Europa. VARIO zal tijdens een e-colloquium op 26 november dieper ingaan op de punten waar Vlaanderen moet op inzetten. Binnenlandse en buitenlandse experts delen hun inzichten. Minister-president Jambon en viceminister-president Crevits reageren.

>> Lees meer 

Vespa watch
Vespa-Watch: Invasiemonitoring van de Aziatische hoornaar met hobbyimkers en het publiek.

Het project Vespa-Watch werd met een relatief beperkt budget opgezet om de vinger aan de pols te houden van de invasie van de Aziatische hoornaar in Vlaanderen. Het project heeft heel wat kennis opgeleverd rond de soort, haar ecologie en invasiedynamiek.

>> Naar de publicatie


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Brexit: Vlaanderen voorziet 83 miljoen euro extra steun voor bedrijven
  2. Relanceplan Vlaamse Regering – Vlaamse Veerkracht
  3. Uitbreiding Winwinlening operationeel

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven