Bekijk de Webversie

 

Beste lezer,

 

De maatregelen die getroffen zijn omwille van het Coronavirus zetten ons er toe aan alle geplande EWI en PIO-evenementen niet meer te laten doorgaan. Dat spreekt voor zich.

 

Uiteraard wil u wél nog steeds op de hoogte blijven van alles wat er beweegt rond economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen.

 

En dat kan. Want wij blijven wel werken, alleen anders.

 

Zo werken we bij EWI maximaal thuis, maar zijn we bereikbaar via skype, mail en telefoon voor alle informatie of verduidelijking omtrent dossiers, evenementen en onze beleidsactiviteiten.

 

Voorts kan u deze dinsdagochtend alvast beginnen met het lezen van onze EWI-nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte, maar vooral: blijf gezond!

 

Beste groeten,
Departement EWI

 EPO

Recordaantal octrooien aangevraagd

Belgische bedrijven en onderzoekers hebben vorig jaar 2.423 octrooien aangevraagd bij het Europees Octrooibureau (EOB). Dat is een nieuw record. Vlaanderen tekent voor 1554 octrooiaanvragen, dat is 64,2% van alle Belgische aanvragen.

>> Lees meer

corona

Coronacrisis: bijkomende maatregelen om bedrijven te ondersteunen

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits neemt extra maatregelen voor de Vlaamse bedrijven die in financiële moeilijkheden geraken naar aanleiding van de coronacrisis. Het gaat onder andere om crisiswaarborgen voor overbruggingskredieten voor bedrijven die hun schulden door de coronacrisis niet kunnen betalen, het betrekken van de banken bij het overleg en een premie voor ondernemingen en zelfstandigen die getroffen worden door de coronamaatregelen. 

>> Lees meer

actieplan

Nieuw Europees actieplan voor circulaire economie

Vorige week publiceerde Europa een nieuw Actieplan voor een circulaire economie 'Voor een schoner en concurrerender Europa.' Het nieuwe Actieplan bevat 35 wetgevende en niet-wetgevende initiatieven, die allen opgestart worden tussen 2020 en 2023. Het Actieplan is een essentiële bouwsteen van de EU Green Deal.

>> Lees meer 

actieplan

Europese Commissie ontvouwt nieuwe strategie voor industrie

Strategische allianties in sleutelsectoren, bescherming van intellectueel eigendom, optreden tegen buitenlandse subsidies, aanpassingen aan de concurrentieregels,... De Europese Commissie heeft dinsdag een waslijst aan initiatieven aangekondigd die de concurrentiekracht van de Europese industrie moeten waarborgen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


EWI-commissie
Einstein Telescope / Techville Project Genk
Minister Crevits kreeg vorige week in de EWI-Commissie o.a. vragen om uitleg over de Einstein Telescope en het TECHvilleproject in Genk.
>> Bekijk alle vragen en antwoorden

schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. deelname strategische onderzoekscentra aan publieke aanbestedingen Vlaamse overheid en Vlaamse ondersteuning Researchpark Zellik.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

Citizen Science
Citizen Science

De Vlaamse burgerwetenschappers; wie zijn ze, welke onderzoeken houden hen bezig, hoe betrokken zijn ze bij het project?  Om een beter zicht te krijgen op de deelnemers aan citizen science projecten, houdt Scivil een bevraging onder burgerwetenschappers.

>> Deelnemen aan de bevraging kan hier


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Horizon Europa: eerste netwerkevent (afgelast!)
  2. The future of the European Research Area & the Belgian Dreams
  3. Neem deel aan de nieuwe oproep Innovatieve Overheidsopdrachten

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven