Bekijk de Webversie

 

Jan Jambon

4,3 miljard euro voor relanceplan 'Vlaamse Veerkracht'

De Vlaamse Regering maakt 4,3 miljard euro vrij voor haar relanceplan. Dat plan, met de titel 'Vlaamse Veerkracht', moet de Vlaamse welvaart en het welzijn van de Vlamingen helpen versterken na corona. Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon gisteren bekend tijdens zijn Septemberverklaring.

>> Lees meer 

AI

Uitnodiging: 'Vlaams-Nederlandse AI workshop'

Op 7 oktober organiseren we samen met onze Nederlandse collega's een workshop rondom Artificiële Intelligentie. Tijdens deze workshop zal het aankomende Witboek AI en de daaraan gekoppelde data strategie waarin de Europese Commissie haar acties omtrent dit onderwerp nader presenteert en de nadere invulling daarvan, centraal staan.

>> Alle info en inschrijven 

saphire

Uitnodiging: 'COVID-19 contactopsporing: het nut van mobiele apps'

Contactopsporing is een belangrijk instrument om infectieziekten te bestrijden, en digitale contactopsporing met behulp van mobiele apps kan een effectieve methode zijn in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19. Om een beter begrip te krijgen van de verschillende aspecten van contact tracing met behulp van COVID-19 apps en hun implementatie in verschillende Europese regio's, organiseert SAPHIRe op vrijdag 9 oktober van 10u00-12u00 CET een online interactieve workshop. Verschillende onderwerpen zullen aan bod komen, o.a. de nauwkeurigheid, werkbaarheid en privacy van de COVID-19-apps voor het traceren van contacten, maar ook de implementatie en acceptatie van de verschillende apps.

>> Alle info en inschrijven 

FRIS

Onroerend Erfgoed sluit aan bij het FRIS onderzoeksportaal

Het agentschap Onroerend Erfgoed maakte recent het archeologisch, bouwkundig en landschappelijk onderzoek dat het uitvoert, beschikbaar op het FRIS onderzoeksportaal. Daarmee voegen ze een kleine 1.500 publicaties en zo’n 140 onderzoekers toe aan FRIS.

>> Lees meer 

SV

Schriftelijke vragen deze week

Terug van (even) weggeweest: de schriftelijke vragen en antwoorden. Deze week o.a. vragen en antwoorden over stand van zaken 'regionale overlegtafels voor schepenen economie' en 'verweefcoaches' en Screen Flanders: oververtegenwoordiging mannelijke regisseurs.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

bioeconomy cover

Bio-economie: nieuwe brochure belicht troeven Vlaanderen

Onze nieuwe brochure belicht vier lokale troeven die van Vlaanderen een Europese topregio maken op het vlak van bio-economie en toont aan waarom de bio-economie in Vlaanderen nog een groot potentieel heeft om verder te groeien. Gedrukte exemplaren kunnen nu besteld worden.

>> Klik hier om te bestellen 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. wijzigingsbesluit Winwinleningen en ontbinding Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming – Syntra Vlaanderen.
>> Bekijk alle beslissingen

PhDCup
Finalisten Vlaamse PhD Cup 2020 bekend

Afgelopen woensdag vond in de Marconi-studio op de VRT de halve finale van de Vlaamse PhD Cup plaats. Acht onderzoekers sleepten een felbegeerd finaleticket in de wacht. Zij doen op 6 oktober in Het Depot een gooi naar de PhD Cup 2020.

>> Maak kennis met de finalisten 

VLIZ
VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - Herfst

Op woensdag 30 september organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee een derde virtuele strandwandeling. Je krijgt een 5-tal zeeweetjes voorgeschoteld door Jan Seys, marien bioloog en woordvoerder bij het VLIZ.

>> Alle info en inschrijven 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Bio-economie: nieuwe brochure belicht troeven Vlaanderen
  2. Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s
  3. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (17 september 2020)
     

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven