Bekijk de Webversie

 

beschermingsmechanisme

Vlaams beschermingsmechanisme voor periode augustus-september

Ondernemingen die door nieuwe coronamaatregelen hun omzet fors zien dalen, kunnen voor de periode augustus-september een Vlaams beschermingsmechanisme aanvragen. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. De hoogte van het bedrag wordt deze keer bepaald op basis van de omzet van de onderneming. Daarnaast wordt de handelshuurlening ook uitgebreid naar de eventsector. De beslissingen zijn tot stand gekomen na overleg met de sectoren.

>> Lees meer 

winwinlening

Uitbreiding winwinlening definitief goedgekeurd

De uitbreiding van de winwinlening is definitief goedgekeurd. Familieleden of vrienden kunnen via een winwinlening geld lenen aan bevriende kmo’s. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits versoepelt en verruimt de voorwaarden om een dergelijke lening af te sluiten. In de eerste helft van 2020 zijn er 1633 leningen afgesloten voor een bedrag van bijna 36 miljoen euro. Dat is een record.

>> Lees meer 

covid

COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Naar het overzicht

Speurgids

Speurgids 2020

De 'Speurgids 2020' is vanaf nu beschikbaar: maak kennis met de meer dan 4 miljard euro Vlaamse overheidsmiddelen voor economie, wetenschap en innovatie.

>> Naar de Speurgids

Ook nog deze week


Vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Beslissingen in het kader van COVID-19: uitbreiding Winwinlening en Vlaams beschermingsmechanisme voor ondernemingen in het kader van het coronavirus.
>> Lees meer

corona
Publieke consultatie over Coronalert - de Belgische corona app

De interfederale werkgroep over de Belgische app, Coronalert, heeft een openbare raadpleging gelanceerd. Tot eind deze maand mag iedereen feedback geven die kan worden meegenomen bij de ontwikkeling.

>> Lees meer 

wanda
Reizen in het buitenland

Wanda, de reisgeneeskunde-app van het ITG, biedt nu ook geactualiseerde informatie over reisbeperkingen die de Belgische overheid oplegt in verband met Covid-19. Wanda is ook beschikbaar offline. 

>> Naar de app


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Voorstelling rapporten economische en maatschappelijke relancecomités
  2. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 juli 2020)
  3. Europese Raad bereikt akkoord over meerjarenbegroting en herstelfonds

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven