Bekijk de Webversie

 

Conjunctuuranalyse

Vlaamse conjunctuuranalyse - oktober 2018

Vlaanderen presteert met groeiverwachtingen van 1.8% voor zowel 2018 en 1.7% voor 2019, relatief goed in vergelijking met de andere deelstaten. Dat valt te lezen in de meest recente EWI-conjunctuuranalyse.

>> Naar de analyse

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Muyters kreeg in de commissie vragen om uitleg over de resultaten van de wetenschapsbarometer, Vlaams kankeronderzoek en een mogelijke participatie in Brussels Airport.

>> Bekijk hier het verslag

ONTOFORCE

Ontoforce winnaar "Prijs Vlaamse Regering voor Scale-up van het Jaar"

Dit jaar ging de "Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar" naar Ontoforce. De Vlaamse Regering wil met de prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan.

>> Lees meer

EBA

Eén jaar Europese Batterijalliantie: "Grote stappen gezet bij opzetten batterijfabricage"

Een jaar geleden ging de Europese Batterijalliantie (EBA) van start. Doel: de EU een vooraanstaande rol laten spelen bij de strategisch belangrijke productie van batterijen en innovatie op dat gebied. Ondertussen is de Commissie met een actieplan gekomen, worden de eerste proefproductiefaciliteiten gebouwd en zijn verdere projecten aangekondigd.

>> Lees hier een stand van zaken

EIT

Europa lanceert publieke consultatie Instituut voor innovatie en technologie (EIT)

De Commissie wil de standpunten van belanghebbenden en burgers verzamelen over de uitdagingen in het onderzoeks- en innovatielandschap in verband met de werking van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT).

>> Ga naar de openbare raadpleging

Ook nog deze week


LRM
Tom Vanham nieuwe Algemeen Directeur LRM NV
De Raad van Bestuur van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV heeft de heer Tom Vanham aangesteld als nieuwe Algemeen Directeur van de LRM groep. De heer Vanham is momenteel CEO bij Generali Belgium. Hij volgt vanaf 1/01/2019 Stijn Bijnens op
>> Lees meer

Biotechdag
Zevende Biotechdag lokt 3.000 bezoekers naar Antwerpen

Op campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen hebben 3.000 mensen zondag kennisgemaakt met de wereld van de biotechnologie. Wetenschappers toonden er hun onderzoek en werkomgeving met lezingen, experimenten en gidsbeurten in hun laboratoria. De Biotechdag is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

>> Lees meer

PhD Cup
Ontdek de 16 genomineerden van de PhD Cup

62 wetenschappers schreven zich in voor de derde editie van de PhD Cup. Een 11-koppige jury kweet zich van de lastige opgave om 16 deelnemers te selecteren. De 16 genomineerden worden nu ondergedompeld in een vierdaags mediabad.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Stormloop op studies artificiële intelligentie
  2. VLAIO zoekt coördinator Europese interreg programma's
  3. Nieuwe strategie bio-economie voor een duurzaam Europa

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven