Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Werken tijdelijke halte Gestichtstraat

 
 

Beste buurtbewoner

Op 6 november 2016 rijdt tram 21 door tot Zwijnaarde Bibliotheek.
De tijd begint te korten en de laatste werken worden uitgevoerd. Om de tram tot in Zwijnaarde te laten doorrijden moeten we de tijdelijke opstaphalte in de Zwijnaardsesteenweg (halte Gestichtstraat) en de wissel verwijderen. Nadien kunnen de definitieve haltes Gestichtstraat in dienst genomen worden (nr. 2 & 3)*. Dit werk heeft een kleine impact op het openbaar vervoer en het autoverkeer.

 
Werken tijdelijke halte Gestichtstraat
 
 

Vanaf woensdag 5 oktober tot en met vrijdag 7 oktober 2016 wordt de tijdelijke opstaphalte in de Zwijnaardsesteenweg (halte Gestichtstraat) verwijderd.
Gedurende deze periode wordt de tijdelijke afstaphalte (de halte richting Zwijnaarde) ook de opstaphalte (nr.1)*. Vanaf 8 oktober wordt de nieuwe opstaphalte Gestichtstraat in gebruik genomen ter hoogte van Coca-Cola.

Klik hier voor een plan met de ligging van de haltes Gestichtstraat en de bediening voor oktober 2016.

 
Openbaar vervoer in Zwijnaarde
 
 

In de nacht van 7 op 8 oktober zal De Lijn de wissel uitbreken die gelegen is in de Zwijnaardsesteenweg, aan het kruispunt met de Edelsteenstraat en de Haardstedestraat. Om de hinder voor auto- en tramverkeer te beperken, worden de werken ’s nachts uitgevoerd. De werken brengen geluidshinder met zich mee, maar we doen er alles aan om deze hinder tot een minimum te beperken.
Door deze werken zal de Zwijnaardsesteenweg van 22 uur tot 6 uur afgesloten zijn ter hoogte van het kruispunt met de Edelsteenstraat en de Haardstedestraat.

Omleiding: doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Gestichtstraat, R4, N60 en de De Pintelaan.
Bewoners die in het afgesloten stuk wonen, kunnen uitrijden in tegengestelde richting.