Bekijk de Webversie

 

covid

COVID-19: tijdelijke maatregelen EWI-beleidsdomein

Door de maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, konden bepaalde doelstellingen of voorwaarden waaronder bepaalde subsidies of financiering aan de instellingen in het EWI-beleidsveld verleend werden, niet meer of moeilijk gehaald worden. De Vlaamse Regering keurde daarom afgelopen vrijdag een besluit goed dat bepaalde tijdelijke maatregelen regelt.  Enerzijds zijn er enkele algemene overkoepelende maatregelen die desgevallend kunnen toegepast worden op iedere subsidie of financieringsinstrument indien dat nodig zou blijken. Anderzijds zijn er enkele meer specifieke maatregelen voor de industriële onderzoeksfondsen (IOF), de bijzondere onderzoeksfondsen (BOF) en de omkadering van jonge onderzoekers (OJO).

>> Lees meer 

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe thematische oproep Circulaire Economie en Energietransitie

Met Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) begeleiden we op dit ogenblik al meer dan 70 innovatieve overheidsprojecten (bekijk ze hier). Nieuw is dat we nu, naast de reguliere oproep die open staat voor alle thema’s, ook een thematische oproep lanceren waarmee we overheden en publieke organisaties extra willen stimuleren om op dit thema in te zetten. Voor dit jaar is dat Circulaire Economie en Energietransitie.

>> Lees hier hoe je deel kan nemen 

gesloten

Verlenging looptijd hinderpremie en aanvullende compensatiepremie

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist om de looptijd van de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten te verlengen. Daarnaast komt er een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro voor ondernemingen met groot omzetverlies.

>> Lees meer 

EU

Europese ministers van Onderzoek beklemtonen O&I als belangrijkste aanjagers van het herstel van COVID-19

Eind mei vond een informele videoconferentie voor de Ministers van Onderzoek plaats, de tweede sinds de COVID-19 crisis. De Commissie en de lidstaten benadrukten opnieuw het belang van investeringen in O&I. O&I zijn de belangrijkste aanjagers van het economisch herstel en maken groene transitie en digitale transformatie mogelijk, die moeten bijdragen tot het algehele welzijn en de veerkracht van de mensheid.

>> Lees meer 

RACE

Nieuw Europees dashboard toont impact van pandemie

Het Europese Ruimtevaartbureau ESA en de Europese Unie hebben een website gelanceerd die de impact van de coronapandemie aantoont aan de hand van satellietdata. Men kan globale indicatoren bekijken maar ook per land. Wie België aanklikt krijgt ook indicatoren voor steden zoals bijvoorbeeld Brussel, Gent of Antwerpen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. COVID-19: maatregelen economie, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en wetenschapsinnovatie (EWI), wijziging uitvoeringsbesluit tewerkstelling buitenlandse werknemers en strategische transformatiesteun aan Janssen Pharmaceutica, Belmoca en SB Diest.
>> Lees meer

EWI-commissie
Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over het lanceren door Facebook van een gratis webshop voor kmo's en over de steun voor ondernemers in het kader van de huidige coronacrisis en de naderende mogelijk zware brexit.

>> Lees meer 

covid
COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaams herstelplan: vierluik voor het herstel van onze economie
  2. COVID-19: Europese Commissie komt met groot Herstelplan en nieuw herstelinstrument 'Next Generation EU'
  3. België werkt internationale achterstand weg in O&O

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven