Facebook icon Twitter icon Forward icon

December 2013

Ny medlemsrapport: Emerging trends

Medlemsrapport 4/2013

I Instituttets medlemsrapport 4/2013 fokuserer Instituttet for Fremtidsforskning på 7 tendenser, der er på vej, emerging eller ’under udvikling’ – og peger på skred i, hvordan vi lever, tager beslutninger, forbruger, arbejder og producerer.

Man kan vælge at ignorere disse tendenser eller man kan bruge dem som baggrundstæppe for strategiarbejdet. Det første valg er det nemme, det sidste er det fornuftige.

Få et sneak peek på forordet til rapporten her

 

 

Forstå de nye måder, vi arbejder på - og konsekvenserne for din arbejdsplads

Book et foredrag med rapportens hovedforfatter, Jeffrey Saunders, her

Stigende global konkurrence, kampen for talenter, indførelse af ny teknologi og større fokus på bæredygtighed ændrer, hvordan virksomheder planlægger og udvikler deres arbejdsplads' strategier og de ​​tjenester, der kræves for at støtte dem.

Instituttet har i samarbejde med ISS World Services produceret en ny hvidbog om fremtidens arbejdsplads. Undersøgelsen identificerer 8 strategiske udfordringer, som organisationer bør løse for at forblive en succes i fremtiden, og modeller for at udvikle en arbejdspladsstrategi, der matcher organisationens strategiske behov, brand og kultur.

Book et foredrag med rapportens hovedforfatter, Jeffrey Saunders

Læs rapporten her

 

Bliver læger overflødige?

SCENARIO magazine

Læger er i dag højt respekterede videnarbejdere, som vi betror vores liv og helbred.

At blive læge har til alle tider været et sikkert karrierevalg for dem med evner og nerver til jobbet. Det kan dog snart ændre sig. Det vælder frem med teknologi, der på det ene eller andet område udfører lægernes arbejde. Vi må stille os selv spørgsmålet: Er læger på vej til at blive overflødige?

Læs artiklen fra SCENARIO 06:2013

 

 

 

Mød foredragsholder Tamira Snell

Tamira Snell

Tamira er foredragsholder og associeret ved Instituttet. Hendes primære fokusområde er megatrends indenfor forbrugeradfærd, især i relation til fremtidens familie og nye generationer af forbrugere.

Tamira har en solid erfaring i eksplorative og innovative forskningsmetoder, livsstils- og sociokulturelle analyser. Hun er en erfaren trendforsker med et bredt kendskab til analyse af trend-implikationer, forretningsmodellering og identifikation af mulighedsrum for innovation på baggrund af eksisterende og kommende brugerbehov.

Læs mere om Tamiras foredragsemner og find inspiration i Instituttets foredragskatalog: 40 foredrag om fremtiden.

Mød foredragsholder Jakob Rachmanski

Jakob Rachmanski

Jakob Rachmanski er specialkonsulent hos Relevans og foredragsholder og associeret ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han har en baggrund som cand.mag. i filosofi. Hans fokusområde er, hvordan fornuftens begrænsninger påvirker vores beslutningsprocesser.

Jakob skaber med sine foredrag indsigt i de psykologiske principper, der styrer menneskers adfærd og beslutninger, så man bl.a. kan man lave reklamer, der påvirker forbrugernes indkøbsvaner. Også offentlig kommunikation, som forstår at bruge adfærdspsykologi, kan engagere borgerne og ændre deres handlemønstre og holdninger.

Læs mere om Jakobs foredragsemner og find inspiration i Instituttets foredragskatalog: 40 foredrag om fremtiden.