Tips voor energiezuinig wassen - Alles over het EPB - Wat is het verschil tussen kilowatt en kilowattuur? - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Tips voor energiezuinig wassen 

Wasmachines bieden heel wat wasprogramma’s. Gebruik jij ook steevast hetzelfde? Ga dan zeker na of er geen energiezuiniger bijzit. Vooral als je weet dat in bepaalde gevallen tot wel 95% van het energieverbruik van het toestel dient om het water te verwarmen...

Zo ga je slimmer om met de wasmachine

Stroomverbruik e-bike is meevaller

Hip en handig, zo'n elektrische fiets! Voor het verbruik moet je het alvast niet laten. De zuinigste modellen kosten per 100 km trappen zoveel aan elektriciteit als een uurtje tv-kijken. En geef toe, het is nog goed voor de conditie ook.

Wat verbruikt een elektrische fiets?

Alles over het EPB

Net zoals bij het energielabel voor huishoudtoestellen worden de energieprestaties van een gebouw geclassificeerd van A (heel energiezuinig) tot G (energieverslindend). Dat maakt vergelijken bij huren of kopen een pak eenvoudiger. 

Lees meer

Euh... kilowatt of kilowattuur?

Zeg nooit kilowatt (kW) tegen een kilowattuur (kWh)! Nochtans worden de twee begrippen heel vaak door elkaar gehaald. Wij helpen je ze voor eens en voor altijd te onderscheiden. Nuttig voor als de energiefactuur in de bus valt of bij aankoop van een elektrotoestel!

Wat is het verschil tussen kilowatt en kilowattuur?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit