MAIL NIET GOED LEESBAAR? LEES DE WEBVERSIE .
CAF Nieuwsbrief

Nieuws februari 2019


Lijsttrekkers in debat over kunst en cultuur

Op woensdagavond 6 maart wordt in De Voetnoot in Almere de grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurquiz georganiseerd. Vertegenwoordigers van alle grote politieke partijen in Flevoland nemen deel in het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. De avond is een gezamenlijk initiatief van 13 Flevolandse cultuurorganisaties en is bedoeld om op informele, maar serieuze wijze in gesprek te gaan over het kunst en cultuurbeleid in Flevoland. De avond bestaat uit afwisseling van een cultuurquiz, debat en optredens. Het programma staat onder leiding van Elisabeth van den Hogen. Inloop is om 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur en wordt om 22.00 uur afgesloten.
 

Deelnemen
De toegang is gratis en voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Er is beperkt plek beschikbaar, dus vol is vol. Inschrijven kan tot en met 28 februari.
 

> Meer informatie
> Inschrijven

 

Dance Gathering

Meer dan 100 dansers in de leeftijd 10 – 45 jaar hebben zondag 3 februari jl. in Lelystad meegedaan aan Dance Gathering Flevoland, georganiseerd door CAF. Elke Flevolandse danser nam die dag deel aan drie workshops, die werden gegeven in De Kubus, Agora Theater en Theater Posa.


Dance Gathering is de plek voor dansers in Flevoland om elkaar te ontmoeten, hun ‘skills’ scherp te houden en om inspiratie op te doen, waarbij je samen les krijgt, lekker samen luncht en -als je wil- jouw krachten kan meten in de danscompetitie voor dansers, vakjury en publiek.


Dit jaar werden de volgende workshops door deze professionele dansers en choreografen verzorgd; Hiphop & Poppin’ door Lloyd Marengo, ‘Klassiek’, door Nicolas Rapaic, ‘Afro’ door Raisa Fairbairn, ‘Modern vs. Repertoire’ door Mariella de Jong en ‘Choreografie ’door Art Srisayam. Zij zijn o.a. werkzaam (of waren) bij  Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, MAAS theater & dans.


Tijdens het wedstrijdgedeelte lieten deelnemers een korte choreografie zien, die zelf- of door een choreograaf gemaakt is, waarbij deelgenomen werd als solist, duo én als groep. Dit jaar zijn er twee prijzen uitgereikt door de vakjury, samengesteld uit de workshopdocenten; Selectieklas II van Kubus won de prijs voor de beste zelfgemaakte choreografie en Balletschool Zeewolde won de prijs voor de beste dansprestatie.

 

> Bekijk de beelden van Omroep Flevoland

Nieuwe werkwijze VSBfonds: Donatie op Locatie

Vanaf januari 2019 is het mogelijk om iedere laatste donderdag van de maand bij CAF op kantoor in gesprek te gaan met het VSBfonds. Het gesprek maakt deel uit van de behandeling van donatieverzoeken t/m € 10.000. Een donatieverzoek moet wel altijd eerst schriftelijk via het online aanvraagformulier van VSBfonds worden ingediend. Het fonds nodigt aanvragers uit voor het persoonlijke gesprek op het kantoor van Centrum Amateurkunst Flevoland. Door het directe contact is het gemakkelijker om snel tot de kern te komen. Binnen twee werkweken na het gesprek krijg je te horen of je een donatie krijgen van VSBfonds.


Heb jij een mooi idee voor een sociale of culturele activiteit dat lokale of regionale impact heeft? Doe een aanvraag bij VSBfonds.

Ledenaanwas en vergrijzing grootste knelpunt amateurkunstverenigingen

Bijna tweederde van de amateurkunstverenigingen in Nederland noemt de geringe aanwas van leden en vergrijzing van de vereniging als grootste knelpunt. Dat blijkt uit onderzoek van het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Dit is de eerste keer dat het verenigingsleven in de amateurkunst in Nederland op grote schaal in kaart is gebracht. Ook in Flevoland zijn de verenigingen ondervraagd. De resultaten van het onderzoek staan beschreven in de uitgave VerenigingsMonitor 2018 van het LKCA. De uitgave is gratis digitaal beschikbaar.

 

> Bekijk de onderzoeksresultaten

Creatief talent gezocht!

Dit jaar vindt op zondag 7 april as. Kunstbende Flevoland in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere. Kunstbende is dé culturele hotspot van Almere waar theater, beeldende kunst, dans, film, muziek, literatuur, DJ en mode bij elkaar komen. Op de voorronde sta je daarom op een professioneel podium en/of word je expositiewerk vakkundig opgehangen. Ben jij 13-18 jaar oud en wil jij podiumervaring op doen en feedback krijgen van een landelijke professionele jury? Inschrijven voor Kunstbende 2019 kan nu!

 

Meld je op tijd aan, zodat je mee kan doen aan de gratis masterclasses in februari en maart. Professionals die gespecialiseerd zijn in jouw categorie helpen je verder met je werk of act, zodat jij helemaal voorbereid op het podium staat. Ook leer je gelijk je competitie kennen én leer je hoe je je op het podium moet presenteren.

 

> Meer informatie en aanmelden

Nationaal Projectorkest zoekt gevorderde muzikanten!

Een unieke kans om een weekendje in een ad hoc symfonieorkest met gevorderde muzikanten (gemiddeld 25-50 jaar) te spelen! Van 6-8 september 2019 overnacht je op een prachtige groepsaccommodatie (en evt. tentjes) midden op de Veluwe. Hier wordt de zevende symfonie van Beethoven gerepeteerd en uitgevoerd in combinatie met een actieve buitenactiviteit op de zaterdagmiddag.

Heb jij ook zin in een gezellig muzikaal weekend, incl. kampvuur, nieuwe mensen leren kennen en samen op uitdagend niveau muziek te maken, schrijf je dan in! De inschrijving sluit op vrijdag 29 maart 2019.

 

> Meer informatie

Gratis 'Advies op Maat' van de SESAM Academie

Amateurstichtingen en verenigingen in Flevoland op het gebied van cultuur, erfgoed en natuurbehoud kunnen een aanvraag doen voor een “Advies op maat” traject van 5 dagdelen door de SESAM Academie. Aan het adviestraject zijn geen kosten verbonden.

 

De SESAM Academie biedt vrijwilligersorganisaties ondersteuning op het gebied van strategie, organisatie, fusies,  coaching, marketing en communicatie, financiën, fondsenwerving en vrijwilligersbeleid.

 

Stichting Oord, Emmeloord: “De samenwerking met de Sesam Academie heeft ons een beeld gegeven van de sterke- en de verbeterpunten van de organisatie en ons culturele festival. Wij hebben de verandering ingezet en dit heeft grote impact gehad op de samenstelling van het bestuur van onze stichting. Grote maar noodzakelijke impact.”

 

Nieuwsgierig of de SESAM Academie ook van waarde kan zijn voor Uw organisatie?  Neem contact op met Paul Stortelder, adviseur SESAM Academie, telefoonnummer 06-54355370 of via de mail paul.stortelder@outlook.com

 

> Meer informatie

 

 

Postbus 354
8200 AJ Lelystad

Agorabaan
3824 JS Lelystad

T: 0320 22 15 24
E: info@centrumamateurkunstflevoland.nl

CAF is onderdeel van Kubus, Centrum voor Kunst & cultuur te Lelystad.

Foto header: Sjors Evers

   
© CAF 2019 | Alle rechten voorbehouden
DEEL DEZE NIEUWSBRIEF: Facebook Like Button Tweet Button DOORSTUREN   |   AFMELDEN