Bekijk de Webversie

 

img

Update: 'COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen'

Vorige week publiceerden we een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen gerelateerd aan COVID-19. De respons was overweldigend. Velen bezorgden ons ook - zoals gevraagd - info over onderzoek en innovatie die nog niet was opgenomen in het overzicht. Deze info vind je nu terug in deze update van het overzicht.  

>> Naar het overzicht

stronger together

Europees donorinitiatief voor ontwikkeling vaccin

Op 4 mei heeft een Europees donorinitiatief plaats. De doelstelling van het event is niet enkel om het nodige budget samen te brengen voor de ontwikkeling en testen van een vaccin, het wil ook een platform creëren om verschillende kandidaat vaccins te identificeren en om te investeren in voldoende productiecapaciteit.

>> Lees meer 

EUvsVirus

Pan-Europese Hackathon voor innovatieve oplossingen

De Europese Commissie en de Europese lidstaten organiseren vanaf nu vrijdag tot zondag een pan-Europese Hackathon. Deze Hackathon moet innovatoren, partners en kopers over Europa met elkaar verbinden om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het coronavirus.

>> Lees meer

covid

Derde videoconferentie van Directeurs-generaal over Europese O&I-acties rond COVID-19: opvolging ERAvsCorona Actieplan

Vorige week vond de derde videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. De focus lag op de uitvoering van het ERAvsCorona Actieplan en op de ontwikkeling en vervaardiging van vaccins, behandeling en diagnostiek

>> Lees meer 

eu-begroting

De Europese begroting 2020 en de corona-aanpak: 40 miljard euro

Om zowel de gezondheids- als de economische uitdagingen van de coronacrisis te lijf te gaan, werd binnen de Europese begroting 2020 tot dusver meer dan 40 miljard euro vrij gemaakt. Lees hier waaraan deze middelen besteed worden.

>> Lees meer

calls

COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

Vanuit verschillende instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

>> Naar het overzicht

PIO

Uitnodiging: 'Marktconsultatie Afstandstolkendienstverlening'

Voor het PIO-project ‘Afstandstolkendienstverlening’ nodigen we samen met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), ondernemingen en onderzoeksgroepen uit met kennis en ervaring met telecommunicatieplatformen, om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VIB
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Vervanging regeringscommissarissen en vertegenwoordiger regering bij Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).
>> Lees meer

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. resultaten City of Things-oproepen, digitalisering betaalprocessen Vlaamse overheid en aanvragen 'single permit' - Categorie 'hooggeschoolde.

>> Lees meer 

jonge academie
Prijsvraag: "Anticipating life after the COVID-19 pandemic"

De Jonge Academie lanceert een oproep voor de prijsvraag: anticiperen op het leven na de COVID-19-pandemie. Wil jij inspireren? Bezorg tekst, beeld of een combinatie van beide in een PDF van twee pagina’s voor 30 juni 2020.

>> Info en reglement


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
  2. Hoe hard treft de coronacrisis de Vlaamse economie?
  3. Extra investeringen in COVID-19 onderzoek

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven