Stookadvies voor houtkachels - Nieuwe energielabels in 2019 – Wat is elektrische overbelasting? Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Zo haal je het verbruik van je koelkast omlaag

Kroketten en ijstaart in de vriezer? Check! Kalkoen en champagne in de koelkast? Check! De feestdagen komen eraan en dus draaien ijskast en diepvriezer weer op volle toeren. Met deze simpele trucs heb je na nieuwjaar geen kater van je energiefactuur!

Hoe gebruik ik mijn koelkast en diepvriezer correct?Houtkachel? Ja, maar stook verstandig...

Bij het eindejaar horen lichtjes en vuur. Dus laten we gezellig de houtkachel aansteken... Geen probleem, maar denk ook aan het milieu en stook verstandig! Om de uitstoot van fijn stof zo laag mogelijk te houden, zijn de keuze van kachel, hout én de manier waarop je stookt cruciaal.

Hoe verwarmen op hout zonder te veel te vervuilen?

Nieuwe energielabels in 2019

Is het energielabel voor jou doorslaggevend bij aankoop van een televisie of droogkast? Perfect! Want ook het verbruik bepaalt de totaalprijs van een elektrotoestel. De voorbije jaren kwamen er nieuwe labels bij. A+, A++ en zelfs A+++. Te verwarrend, volgens Europa. En dus is er vanaf 2019 een nieuw, transparanter systeem.

Energielabels: wat verandert er in 2019?

Opgelet voor overbelasting!

Als de druk in een waterleiding te groot wordt, kan ze springen. Met elektrische draden gebeurt ongeveer hetzelfde: als meerdere toestellen op eenzelfde leiding een te groot stroomdebiet vragen, ontstaat er overbelasting. Houd hier rekening mee wanneer je aan het feesten gaat!

Wat is een elektrische overbelasting?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit