Bekijk de Webversie

 

commissie

Verslag EWI-commissie

O.a. beleids- en begrotingstoelichting Economie, Wetenschap en Innovatie, gedachtewisseling over de stand van zaken van de aanpak van de coronacrisis en vraag om uitleg over de inzet van de ESA-middelen en de Vlaamse investeringen.

>> Lees meer 

amai

Ontwerp een AI-toepassing voor een maatschappelijke uitdaging

Amai! selecteerde 17 AI-concepten en lanceert nu een projectoproep om een aantal van deze concepten waar te maken. Spreekt één van de concepten je sterk aan en kriebelt het om het idee te realiseren? Stel dan een consortium samen, dien een projectaanvraag in en krijg tot € 75.000 steun. 

>> Alle details via deze link

AI

Uitnodiging: 'AI meets HPC'

Het Vlaams Supercomputer Centrum organiseert op 7 oktober een eerste VSC Lunchsessie. Het thema is dan AI meets HPC. Er komen twee voorbeelden aan bod: Kurt De Grave van Flanders Make rond AI en de maakindustrie, Michael Sluydts van ePotentia over AI en de materialenonderzoek. Kenneth Hoste van VSC/UGent zal het daarna nog hebben over artificiële intelligentie en GPU’s. Deelname is gratis.

>> Inschrijven via deze link

steunpunt

Uitnodiging: 'Slotevent Steunpunt Circulaire Economie'

Op 22 november houdt het Steunpunt Circulaire Economie haar slotevent live in Brussel. Op het programma: het resultaat van 5 jaar onderzoek en lancering van de online Monitor Circulaire Economie voor Vlaanderen.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaams beschermingsmechanisme loopt ten einde
  2. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (10 september 2021)
  3. Voorzitterswissel bij de Vlaamse Interuniversitaire Raad

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven