U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie

Financiële impuls voor cultuureducatie in het vmbo

Flevoland krijgt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) 350.000 euro voor de culturele proeftuin ‘Cultuureducatie door co-creatie in het vmbo’. Ook de provincie en de gemeente Almere investeren in de proeftuin waarin leerlingen, docenten en culturele instellingen samen nieuwe vormen van cultuureducatie ontwikkelen.

Remko Willems is programmamanager bij FleCk: “Het is ontzettend feestelijk dat deze proeftuin is toegekend. Het geeft nieuwe mogelijkheden om vmbo-leerlingen op een aansprekende, duurzame manier met hun culturele omgeving in aanraking te brengen. We hopen in de samenwerking met het onderwijs en culturele partners voor nog meer vmbo leerlingen het verschil te maken. In de proeftuin ontwikkelen we daarnaast een toolkit co-creatie cultuureducatie in het vmbo, om onze aanpak, opbrengsten en leerervaringen te delen met het veld.”

> Lees meer

De Culturele Haven is jarig en trakteert

De Culturele Haven bestaat dit jaar 5 jaar! We vieren dit graag met jullie in de vorm van een bewaarmagazine, boordevol verhalen, tips, inspiratie voor cultuurlessen en informatie over De Culturele Haven. Je kunt het magazine volgende week in de bus verwachten. 

Win boomwhackers voor jouw school!
Wie jarig is trakteert. Stuur ons de leukste selfie met het magazine en maak kans op een 25-delige set boomwhackers voor in de klas. Deel de foto op Facebook of Instagram en tag ons via @deculturelehaven.

Deelnemen kan t/m maandag 27 mei. De winnende school wordt woensdag 29 mei bekend gemaakt via De Culturele Haven Facebook en Instagram.

Inspiratiefilm: Hoe cultuuronderwijs de woordenschat kan vergroten

Hoe leert, begrijpt en onthoudt een kind nieuwe woorden? En hoe kan dit versterkt worden door middel van kunst en cultuur? Deze vraag staat centraal in het project 'Spelen met woordjes'. In dit Lelystadse project worden op maat kunstlessen ontwikkeld om de woordenschat bij leerlingen te vergroten. FleCk en Kubus maakten een korte film van het project. 

Bekijk onze korte inspiratiefilm over hoe je met cultuuronderwijs de woordenschat kan vergroten bij leerlingen.

Data icc-cursus 2019/2020 bekend

Tijdens de cursus Interne Cultuurcoördinator leer je hoe je samen met je team cultuuronderwijs structureel kunt vormgeven, stimuleren en borgen. Je komt alles te weten over kunst-, erfgoed- en media-educatie en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen. Je verkent de culturele omgeving van de school, maakt kennis met leerlijnen en schrijft aan de hand van de ambities van je school een cultuurbeleidsplan.

> Meer informatie over de klassieke icc-cursus
> Nieuw! De icc-cursus 2.0

Afmelden voor deze nieuwsbrief