Bekijk de Webversie

 

KD&M

Artificiële intelligentie: universiteiten slaan de handen in elkaar voor nieuw 'Kenniscentrum Data en Maatschappij'

In het kader van het Vlaams Beleidsplan AI slaan onderzoeksgroepen van de Universiteit Gent, de KU Leuven en de VUB de handen in elkaar om een nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij op te richten. Dat moet zich vooral focussen op ethische en juridische vragen rond artificiële intelligentie. Het centrum werd gisteren officieel gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits.

>>  Lees meer 

stuurgroep

Eerste bijeenkomst stuurgroep Artificiële Intelligentie

Op 9 december kwam de stuurgroep Artificiële Intelligentie voor de eerste maal bijeen in aanwezigheid van minister Crevits. De stuurgroep bestaat uit hooggeplaatste personen uit het onderzoeks- en de bedrijfswereld. Deze stuurgroep moet de uitvoering van het Vlaams beleidsplan Artificiële Intelligentie in goede banen leiden.

>> Lees meer 

cybersecurity

Opleidingen AI en Cybersecurity: 17 goedgekeurde projecten en nieuwe oproep van 6,4 miljoen euro

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft 17 projecten voor opleidingen in artificiële intelligentie goedgekeurd. Tegelijkertijd wordt ook een nieuwe oproep gelanceerd ter waarde van 6.4 miljoen euro om het opleidingsaanbod rond AI en CS in Vlaanderen een boost te geven.

>> Lees meer 

FIT4Food

Uitnodiging: 'FIT4FOOD 2030: terugblik op 2019'

Ruim een jaar geleden werd het Vlaamse policy lab binnen het Europese FIT4FOOD2030 project gelanceerd. Doel: input leveren voor het Vlaamse beleid rond voeding en gezondheid vanuit een breed gedragen platform van stakeholders met als eventueel resultaat een concrete Vlaamse onderzoeksagenda. Op dinsdag 4 februari 2020 koppelen we graag naar je terug over de activiteiten van 2019 en blikken we vooruit naar wat 2020 ons brengen zal.

>> Lees meer 

SAPHIRe

Gepersonaliseerde geneeskunde: lancering online databank regionale activiteiten

SAPHIRe, het Europese coördinatie en ondersteuningsproject dat als doel heeft de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, lanceerde onlangs zijn “Observatory”. De Observatory is een online databank dat een overzicht geeft van de regionale activiteiten rond gepersonaliseerde geneeskunde.

>> Lees meer

PIO

Deadline "Innovatieve Overheidsopdrachten"

Nog tot en met vrijdag 13 december kun je bij ons je voorstellen voor innovatieve overheidsopdrachten indienen. Voor wie deze deadline niet haalt, geen zorg. Volgend jaar zijn er opnieuw indienmomenten.

>> Ga naar de oproep

>> Bekijk de geselecteerde innovatieve overheidsopdrachten van de recentste oproep

slotsymposium

Slotsymposium “Maatschappelijke waarden bij digitale innovatie: wie, wat en hoe?”

Op 4 december had het Slotsymposium “Maatschappelijke waarden bij digitale innovatie: wie, wat en hoe?” plaats in de KVAB. 

>> De presentaties zijn hier te bekijken 

Ook nog deze week


EWI
Verslag EWI-commissie
Vraag om uitleg over de ondersteuning van jonge ondernemers en de kennismigratie uit derde landen.
>> Lees meer

VLIR
Universiteiten willen partnerorganisaties toetsen aan mensenrechten

De Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) heeft een "mensenrechtentoets" ontworpen zodat universiteiten kunnen nagaan of een partner waarmee ze mogelijk zouden samenwerken de mensenrechten schendt. 

>> Lees meer 

VLIR
Vlaamse universiteiten kiezen voor transparantie over dierproeven

De Vlaamse universiteiten kiezen voortaan voor maximale transparantie over dierproeven voor wetenschappelijk onderzoek. De universiteiten steunen ook de beleidsambitie van de Vlaamse regering voor de ontwikkeling van alternatieve onderzoeksmethoden.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Beleidsnota en begroting: bespreking en stemming in Commissie Vlaams Parlement
  2. Nieuwe Europese Commissie van start
  3. Uitnodiging: 'VITO Clean Vision Summit'

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven