Bekijk de Webversie

 

VLIZ

EU-Commissaris Sinkevičius benadrukt belang van blauwe economie tijdens bezoek aan Oostende

EU-Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius maakte gisteren tijdens een bezoek aan Oostende nader kennis met een aantal lokale initiatieven binnen de duurzame blauwe economie. "Vlaanderen bewijst dat een duurzame blauwe economie niet enkel een concept op papier is, maar een steeds tastbaardere realiteit, die ons zal helpen om de doelstellingen van de Europese Green Deal te realiseren.”

>> Lees meer 

input-output

Uitnodiging: 'Regionale input-outputtabellen'

Op maandag 20 september 2021 stellen we samen met Statistiek Vlaanderen op een seminarie de nieuwe interregionale input-outputtabel voor die door het Federaal Planbureau met cofinanciering van de gewesten werd ontwikkeld. Dit instrument laat een dieper inzicht toe in de werking van de economie.

>> Alle info en inschrijven

store

Kan ondernemend gedrag van werknemers leiden tot opstart van nieuwe ondernemingen?

Een nieuw rapport van Steunpunt Economie en Ondernemen toont aan dat, alhoewel werknemers die betrokken zijn bij innovatieve activiteiten voor hun werkgever initieel geen uitgesproken intenties hebben om te ondernemen, maar liefst 22% van hen na verloop van tijd een eigen zaak probeert uit te bouwen. Het geslacht van de werknemer speelt hierbij geen rol: mannelijke en vrouwelijke intrapreneurs zijn even geneigd om een eigen zaak op te starten.

>> Lees meer 

vlaamse regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. soja in 1000 tuinen project, haalbaarheidsstudie stikstofcaptatie en toekenning Strategische Transformatiesteun aan Kuehne + Nagel nv te Antwerpen.

>> Bekijk alle beslissingen

impact

Uitnodiging: 'De maatschappelijke impact van wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen'

Zowel in Nederland als Vlaanderen wordt er gezocht naar parameters om het maatschappelijke rendement van wetenschap beter te kunnen meten en stimuleren, zowel voor universiteiten als voor hogescholen. Het virtuele congres 'De maatschappelijke impact van wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen' zal op 28 september de nieuwste initiatieven bijeen brengen en bespreken.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


Wise night
WiseNight: 24-25 september
WiseNight is een evenement dat wetenschap en onderzoek(st)ers op een interactieve manier in contact wil brengen met het grote publiek. Men wil laten zien dat wetenschap draait om passie, teamwork en er is voor iedereen met een onverzadigbare nieuwsgierigheid.
>> Alle info

phd cup
Ontdek de 16 geselecteerden van de Vlaamse PhD Cup

56 onderzoekers stelden zich eind juni kandidaat voor de zesde editie van de PhD Cup. Ontdek hier welke 16 kandidaten de jury  selecteerde voor de PhD Cup 2021.

>> Maak kennis met de 16 genomineerden

Dag van de Wetenschap
Schreef jij jouw organisatie al in voor Dag van de Wetenschap?

Hét moment waarop we de spots richten op jouw bedrijf, labo, museum, onderzoeks- of onderwijsinstelling en op de manier waarop jullie ons leven - vandaag en morgen - beter maken.

>> Inschrijven kan nog tot 17 september


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. De maatschappelijke impact van wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen
  2. Welvaartsfonds uit de startblokken
  3. 'Speurgids 2021' nu beschikbaar

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven