Mocht u deze nieuwsbrief niet correct ontvangen klik dan hier.

KOLPA > FACTS
   

Nieuwsbrief novermber 2018 - Rental Edition

   
   

Kolpa spreekt tijdens bijeenkomst particuliere woningbeleggers

Voor startende woningbeleggers is het niet altijd duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een beleggingspand.

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs) organiseert op donderdagmiddag 29 november 2018 een bijeenkomst voor particuliere woningbeleggers.

Michel Visser (Fisherman Advocaten) geeft een overzicht van aandachtspunten uit het huurrecht. René Zonneveld geeft inzicht in de financiering van beleggingen. 

Wij zullen een presentatie geven over het zoek- en aankoop-proces. Marc van Gulik zal namens ons kantoor uitleggen wat belangrijk is en waar goed opgelet dient te worden tijdens dit proces.

Voor vele relaties kopen wij appartementen aan om deze daarna te verhuren aan expats of andere geschikte kandidaten. Kolpa Makelaars is met de afdeling Rental Services een bekende en deskundige partij op de Rotterdamse verhuurmarkt.

Mocht u het interessant vinden dan kunt u nadere informatie bij ons opvragen. 

Datum: donderdag 29 november 2018
Locatie: Lommerrijk in Rotterdam, Straatweg 99
Start inloop: 13:30 uur
Start programma: 14:00 uur
Einde programma / start borrel: 16:30 uur

Aanmelden is verplicht en kan via rental@kolpa.nl


Energielabel vs. energie-index

Voor alle huiseigenaren is het verplicht, vanuit de overheid, om in het bezit te zijn van een definitief energielabel. In de praktijk wordt hier op gecontroleerd bij de verkoop of verhuur van een woning. 

Bij de verhuur van een woning dient de huurprijs getoetst te worden aan de hand van het woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel puntentelling genoemd. Een definitief energielabel is echter niét afdoende voor de berekening van de maximale huurprijs bij huurwoningen. Hiervoor is een energie-index nodig. De energie-index wordt bepaald door ongeveer 150 kenmerken van de woning, het label baseert zich op maar 10 kenmerken. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid en op de website van mileucentraal

U kunt ons vragen u te helpen met het aanvragen van deze
energie-index. Wij zijn bekend met diverse bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. 


     


   

 
NWWI