Gasverbruik: 10 bespaartips - Zonnepanelen in topconditie - Voordelig warm water - Soorten elektrische auto's Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Zo kan je je gasverbruik verlagen

Een gemiddeld huishouden in België verbruikt zo'n 15 000 kWh gas per jaar. En dat is best een flinke hap uit het energiebudget... Met een aantal eenvoudige bespaartips sla je twee vliegen in één klap. Je kan er niet alleen je energierekening gevoelig mee verlagen, maar draagt meteen ook bij aan een beter klimaat!

10 tips om je gasverbruik te verlagen
Hoe wordt mijn gasverbruik berekend?Voor zonnepanelen in topconditie

Zonnepanelen vergen nauwelijks onderhoud. Regen of sneeuw spoelt eventueel vuil er vanzelf af. Toch kunnen achtergebleven stof en bladeren hun rendement beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat je zonnepanelen schoon zijn. Vooral als je weet dat ze in onze streken gemiddeld het meeste opbrengen in mei, gevolgd door juni en juli.

Alles over het onderhoud van je zonne-installatie

Voordelig warm water 

Douche, bad of de afwas. Ongeveer 50% van het water dat we verbruiken wordt verwarmd. Uiteraard hoort bij een dergelijk comfort ook een passend prijskaartje. Van peperduur tot betaalbaar en ecologisch: alles hangt af van de manier waarop je verwarmt. 

Hoe produceer ik warm water aan de beste prijs?

Zeg niet zomaar elektrische auto

Er wordt veel gepraat en geschreven over de 'elektrische auto'. Met die term kun je echter alle kanten op. Zo is iedere auto met een stekker minstens deels, maar niet per se volledig elektrisch. Voor de duidelijkheid worden ze onderverdeeld in verschillende categorieën.

Lees meer

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit