Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
   
Sun Left
Header Top Right
Logo Delijn

Beste

Ook in de laatste maand van het jaar 2010 is er weer tal van nieuws. Enkele zaken kennen zoals ieder jaar hun terugkeer in december. Zoals de jaarlijkse aanpassingen in de dienstregelingen en de Feestbussen op oudejaarsnacht. Maar toch zijn er ook enkele nieuwigheden. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

De Lijn wenst u alvast een fantastisch 2011!

Line

Enkele nieuwsfeiten in de kijker…

Aangepaste dienstregelingen vanaf 27.12.2010

Vanaf 27 december gelden nieuwe dienstregelingen voor de bussen en trams in Oost-Vlaanderen. De nieuwe lijnfolders zijn vanaf maandag vandaag beschikbaar op alle gekende plaatsen (Lijnwinkels, gemeente-of stadsdiensten, …).
De nieuwe dienstregelingen en haltelijsten raadplegen?
Eén muisklik en u bent mee.

Aangepaste dienstregelingen vanaf 27.12.2010


Gratis Feestbussen op oudejaarsnacht

Ook dit jaar brengt De Lijn tijdens oudejaarsnacht feestvierders in heel Vlaanderen veilig van en naar hun bestemming. En dit jaar heeft niemand nog een excuus om geen Feestbus te nemen op oudejaarsnacht. Want de feestvierders kunnen in heel Oost-Vlaanderen gratis reizen met de Feestbussen. De Provincie Oost-Vlaanderen betaalt die nacht alle extra inzet van De Lijn Oost-Vlaanderen.
Meer info vindt u online, in de speciale oudejaarsfolder en in de Lijnwinkels.
Klik hier om perfect op de hoogte te zijn.

Gratis Feestbussen op oudejaarsnacht


Bussen terug over Korenmarkt

Sinds 1 december rijden buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 opnieuw over de Sint-Michielshelling naar de Korenmarkt. Daarna rijden de bussen via de Cataloniëstraat naar het Sint-Baafsplein – Limburgstraat – Vlaanderenstraat – Zuid en dan verder de omleiding die al geruime tijd in voege is.
En ook het tramverkeer rijdt binnenkort weer helemaal normaal. Voor tramlijn 4 is dit januari. En voor tram 1 is dit in het voorjaar van 2011, wanneer de werken op de Kortrijksesteenweg en de Elisabethlaan zijn afgerond.
Lees hier het volledige omleidingsbericht.

Bussen terug over Korenmarkt


Realtime-informatieborden aan haltes in werking

Sinds vorige week werken er al een aantal realtime-informatieschermen die u aan alle grote haltes terugvindt in Gent centrum. U heeft ze ongetwijfeld al opgemerkt. Deze elektronische borden staan in verbinding met onze verkeersleiding. Dankzij de gps op onze bussen en trams kunnen we u op de minuut nauwkeurig vertellen wanneer uw bus of tram zal aankomen.
In Oost-Vlaanderen zullen er tegen midden 2012 189 schermen operationeel zijn. Momenteel zijn er al 51 schermen geplaatst, voorlopig enkel in Gent.  Van deze 51 schermen zijn er al 23 in gebruik. De komende maanden worden er nog eens 28 in gebruik genomen.
Eén muisklik en u bent mee.

Realtime-informatieborden aan haltes in werking


Gratis met de bus op vertoon van uw schaatsticket

Op het Sint-Pietersplein kunt u zes weken lang genieten van Winterdroom. Met een grote ijspiste, een winterfoor, een winterdorp en een theaterfestival vol comedy en leuke voorstellingen voor jong en oud is het echt een uniek eindejaarsevenement.
Dankzij een samenwerking met de organisatoren kunnen schaatsers op vertoon van een schaatsticket gratis heen en terug met de tram of bus reizen in gans Oost-Vlaanderen.
Lees er meer over.

Gratis met de bus op vertoon van uw schaatsticket


Sms-ticket nu ook voor Base en Mobistar klanten

Goed nieuws voor klanten van Base en Mobistar. Want sinds 16 december kunnen ook zij hun rit betalen met de gsm. Tot hiervoor was dit enkel mogelijk voor Proximus gebruikers. Aan de werking verandert helemaal niets. U verstuurt een sms naar het nummer 4884 met de code DL voor een sms-ticket van 60 minuten en DL 120 voor een sms-ticket voor 120 minuten.
Met het sms-ticket wil De Lijn de verkoop op het voertuig verder verminderen en stipter kunnen rijden.
Lees er meer over.
 

Sms-ticket nu ook voor Base en Mobistar klanten


Zeg het met een … tram

Aarzel niet. U kunt nog steeds uw wensen en goede voornemens op een tram of bus laten verschijnen. Het enige wat u moet doen, is vandaag nog surfen naar www.delijn.be/gent, onze website waar u alle info vindt over het openbaar vervoer in uw stad.
Echt een originele manier om familie, vrienden, collega’s… te verrassen!
Post hier uw wensen en goede voornemens.
 


Stuur deze nieuwsbrief door.

Zeg het met een … tram


Line

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.
Moon Bottom