Bekijk de Webversie

 

loket

Hoogopgeleide buitenlandse werknemers aantrekken met uniek loket

Met het economisch migratiebeleid wil Vlaanderen buitenlands toptalent aantrekken en tekorten op de arbeidsmarkt aanvullen. Om dat vlot te laten verlopen, moeten gecombineerde vergunningen of single permits eenvoudig aan te vragen zijn en snel afgeleverd worden. Het nieuwe digitale loket ‘working in Belgium’ zal het mogelijk maken om zowel de aanvragen als de behandeling ervan volledig digitaal te laten verlopen wat een vlottere dossierbehandeling zal opleveren.

>> Lees meer

handelskernen

'Profploeg' om handelskernen te versterken

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wil een ploeg van experten ten dienste stellen van lokale besturen om de handelskernen te versterken, een zogenaamde ‘profploeg’. Veel gemeenten weten onvoldoende hoe ze moeten starten aan die belangrijke uitdaging. Daarom wil minister Crevits hen met experten kosteloos begeleiden.

>> Lees meer 

thor park

Zestien miljoen euro voor slimme maakcampus op Thor Park

Op Thor Park in Genk wordt 16 miljoen euro geïnvesteerd in een gloednieuw gebouw voor slimme maakbedrijven. Het is de eerste concrete stap in de realisatie van een slimme maakcampus op de site. Deze slimme maakcampus zal zorgen voor 600 extra jobs, opgeteld met de andere ambities op Thor Park moet de site in tien jaar 5000 extra jobs opleveren.

>> Lees meer 

digitaal kompas

Europa’s digitale decennium: Het digitale kompas van de EU tegen 2030

Vorige week publiceerde de Europese Commissie haar Mededeling “Digitaal kompas 2030: de Europese aanpak voor het digitale decennium”. De ambitie van de EU is om digitaal soeverein te zijn in een open en onderling verbonden wereld, en om digitaal beleid te voeren dat burgers en bedrijven de mogelijkheid geeft deel uit te maken van een mensgerichte, duurzame en welvarendere digitale toekomst.

>> Lees meer 

infosessie

Herbekijk "Infosessie Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)"

Afgelopen donderdag organiseerden we een online webinar waarin we de werking van PIO toelichtten en je duidelijk maakten hoe je best een aanvraag indient voor de PIO Oproep 2021. De verschillende presentaties (o.a. kleine en middelgrote windturbines, Smart Sporting City, optimo huisvuilwagen, ...) kunnen nu opnieuw bekeken worden.

>> Naar de webinar

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Plan Vlaamse Veerkracht: investeren in handelskernversterking via projectoproepen.
>> Lees meer

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. uitbouw technology transfer offices (TTO's), doelstellingen en werkkalender Industrieforum en onderzoeksopdrachten aan buitenlandse instellingen.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

blauwe economie
Brochure toont innovatiekracht blauwe economie in Vlaanderen

Een nieuwe brochure demonstreert de kracht, de diversiteit en de potenties van het Vlaamse innovatielandschap en documenteert hoe Vlaanderen de zee inzet om haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

>> Lees de brochure


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Belgische Artificiële Intelligentie Week van 15 tot 19 Maart 2021
  2. Beleidsmedewerker Wetenschapsbeleid met focus op digitalisering en data-economie
  3. Brochure toont innovatiekracht blauwe economie in Vlaanderen
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven