Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief dd. 08-03-2014

 
 

stand van zaken

 

Heerweg-Noord

In de Heerweg-Noord (tussen Hutsepotstraat/Dorpsstraat en Tramstraat/Adolphe Della Faillelaan) werd de oude riolering verder opgebroken. Daarnaast is men ook al begonnen met de nieuwe huisaansluitingen.

Volgende week gaat men verder met de huisaansluitingen. Er wordt ook begonnen met het aanleggen van de straatkolken en het aansluiten op de nieuwe riolering.

Heerweg-Zuid

Ter hoogte van het kruispunt met Ter Linden werden boordstenen geplaatst. Voor de bibliotheek werd de fundering van de eindhalte afgewerkt.

Volgende week doet men verder met het plaatsen van de boordstenen aan het kruispunt met Ter Linden. In de Heerweg-Zuid wordt grond uitgegraven en begint men met het voorzien van de fundering voor de rijweg.

Zwijnaardsesteenweg

In deze zone werd het grondwerk uitgegraven en de onderfundering voorzien.

Volgende week wordt een deel van de oprit naar Coca-Cola Enterprises opgebroken zodat de buizen doorgetrokken en aangesloten kunnen worden op de nieuwe riolering.

bereikbaarheid en verkeer

 

Bereikbaarheid handelaars

In de Dorpsstraat zijn 2 zones (ca. 10 parkeerplaatsen) voor kortparkeren voorzien: op die manier zijn de handelaars in en rond de werfzone vlotter bereikbaar voor klanten. In deze zone kan gedurende twee uur geparkeerd worden. Vergeet niet je parkeerschijf zichtbaar te leggen.

Lichtenregeling kruispunt Zwijnaardsesteenweg met Haardstedestraat/Edelsteenstraat

Aangezien dit kruispunt richting Zwijnaarde afgesloten is, werden de verkeerslichten op knipperen gezet. Zo verbetert de doorstroming voor het verkeer komende uit de Haardstedestraat en de Edelsteenstraat richting Zwijnaardsesteenweg.

Eerste deel nieuwe R4-buitenring open

Sinds 28 februari rijden de eerste auto's en fietsers over het nieuwe stuk van de R4-buitenring. Het eerste deel van de R4-buitenring, of het stuk tussen de autokeuring in Zwijnaarde en de rotonde aan de Ghelamco Arena, is beschikbaar voor het verkeer.

Project R4 Zuid zal helemaal af zijn op woensdag 30 april. Vanaf dan kan het verkeer de buitenring nemen tot in Merelbeke.

Meer informatie over deze werken vindt u op www.r4verbindt.be.