Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
   
Sun Left
Header Top Right
Logo Delijn

Beste

Deze ochtend was het zover. De eerste tram reed door de nieuwe tramtunnel aan het Sint-Pietersstation. En maandag is het gloednieuwe busstation klaar voor gebruik. Ontdek in deze nieuwsbrief alles wat verandert.

Veel leesplezier!

Line

Enkele nieuwsfeiten in de kijker…

Nieuwe tramtunnel Gent Sint-Pieters

Vanaf vandaag rijdt tramlijn 1 door de nieuwe tramtunnel. De oude tramtunnel wordt vanaf maandag afgesloten voor het verkeer en zal enkel nog functioneren als voetgangerstunnel met toegang tot de treinsporen. Er zijn twee nieuwe haltes voor tramlijn 1 aan het station Gent Sint-Pieters. En voor het eerst in jaren stoppen de trams niet langer in de tunnel zelf maar aan twee nieuwe perrons verderop. Deze liggen achter het nieuwe busstation. Opgelet: het op-en afstappen gebeurt beide aan de linkerkant.
Eén muisklik en u bent mee.

Nieuwe tramtunnel Gent Sint-Pieters


Opening nieuw busstation Gent Sint-Pieters

Deze week wordt alles volop voorbereid voor de opening van het gloednieuwe busstation volgende maandag. Om de omschakeling vlot te laten verlopen zijn de busperrons, nog tot eind deze week, ingedeeld in 4 zones. Vanaf nu maandag, 8 november, wordt het gloednieuwe busstation in gebruik genomen. Hier zullen praktisch alle bussen hun halte hebben. Er blijven enkel nog twee perrons van het oude busstation in gebruik. En ook de haltes in de P. Clementinalaan blijven. Dit alles zorgt natuurlijk voor een volledig nieuwe perronindeling.
Klik hier om perfect op de hoogte te zijn.

Opening nieuw busstation Gent Sint-Pieters


Nieuwe locatie Lijnwinkel Gent Sint-Pietersstation

Momenteel geen Lijnwinkel in een container-unit aan het station Gent Sint-Pieters. Maar een mobiele Lijnwinkel. En dit tot 28 november. Zo kan de Lijnwinkel ook deze week, tijdens de verhuis van het busstation, toch open blijven. Tot en met 6 november vindt u de mobiele Lijnwinkel naast de oude container-unit. Vanaf maandag 8 november (zonder tegenbericht) bevindt de mobiele Lijnwinkel zich op het nieuwe busstation achter perron 10. Opgelet: de mobiele Lijnwinkel heeft aangepaste openingsuren.
Bekijk hier een overzichtsplan.

Nieuwe locatie Lijnwinkel Gent Sint-Pietersstation


Rij gratis met De Lijn naar I Love Techno

Op 13 november kunnen de techno-liefhebbers opnieuw hun hart ophalen in Flanders Expo. Ook deze keer kunnen de jongeren zich veilig en wel verplaatsen met De Lijn. De prijs van de verplaatsing heen en terug met De Lijn tussen het Sint-Pietersstation en Flanders Expo is inbegrepen in het I Love Techno toegangsticket. Komt u met de trein? Neem vooraan het station de speciale I Love Techno pendeltram naar Flanders Expo.
Op de drukste momenten pendelt er zelfs om de 3 minuten een tram, een aantal pendeltrams blijven ook de ganse nacht door rijden.
Lees er meer over.

Rij gratis met De Lijn naar I Love Techno


Dienstregeling brugdag 12 november

Op vrijdag 12 november 2010 zijn de diensten van De Lijn gesloten. Ook voor de bussen en de trams geldt een andere dienstregeling. Zij rijden namelijk volgens de schoolvakantieperiode.

Dienstregeling brugdag 12 november


Stuur deze nieuwsbrief door naar een kennis.Line

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.
Moon Bottom