Bekijk de Webversie

 

citizen

Deadline Oproep Citizen Science

De Vlaamse Regering lanceerde voor de zomervakantie een tweede oproep voor Citizen Science projecten en trok hiervoor 1 miljoen euro uit. Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en  onderzoeksinstellingen die via Citizen Science het brede publiek actief bij hun onderzoeksproces betrekken kunnen tot 150.000 euro subsidie krijgen. Projectvoorstellen kunnen nog ingediend worden tot nu maandag 9 september om 12u.

>> Alle info

vacature

Wij zoeken 'specialist organisatie-/informatiebeheer'

Wij zijn op dit ogenblik op zoek naar een 'specialist organisatie-/informatiebeheer'. Als functiehouder zul je interne klanten bijstaan rond o.m. organisatieontwikkeling, informatiebeheer, risicomanagement, interne controle, procesmanagement en de migratie naar een sharepoint-omgeving.

>> Lees meer

weetenschap

Van café tot ziekenhuis

Dinsdag 24 september laten drie onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie je kennis maken met drie concrete situaties waar microben een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Iedereen is van harte welkom op onze zevende "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten."

>> Gratis inschrijven via deze link

kvab

Doctoraathouders geven het Vlaanderen van morgen vorm

Het aantal doctoraathouders in Vlaanderen is sterk toegenomen. Toch dreigt er een tekort aan deze neogeneralisten op de arbeidsmarkt. Hoe komt dit? Wat zijn de gevolgen voor het beleid van de universiteiten en de overheid? De nieuwe publicatie in de reeks Standpunten van de KVAB formuleert aanbevelingen voor het Vlaamse beleid, voor de universiteiten, faculteiten en Doctoral Schools, maar ook voor de doctorandi en hun promotoren. Op 20 september wordt de publicatie voorgesteld. 

>> Registreer online

bruggen bouwen

Laatste kans om in te schrijven: 'Bruggen bouwen – Colloquium over interdisciplinair onderzoek'

Samen met het  Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) en de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschap en Kunsten (KVAB) organiseren we nu maandag een colloquium over interdisciplinair onderzoek en (hoger) onderwijs. Tijdens dit colloquium proberen we enerzijds antwoorden te formuleren op enkele van de obstakels (bijvoorbeeld evaluatie) met betrekking tot interdisciplinair onderzoek en onderwijs. Anderzijds dient dit colloquium als inspiratiebron voor onderzoekers en als hulpmiddel vooral wie interdisciplinair aan de slag is of wil gaan.

>> Schrijf je hier last minute in 

Ook nog deze week


vlir
Leuvens rector Luc Sels nieuwe voorzitter VLIR
De Leuvense rector Luc Sels wordt vanaf 1 september de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR). Het gaat om een mandaat van twee jaar, dat telkens door een andere rector van een Vlaamse universiteit wordt ingenomen.
>> Lees meer

chombar
"Ga voor negen ministers van Innovatie"

VARIO zegt: "Ga voor 9 ministers van Innovatie". In een kort filmpje licht Françoise Chombar het belang hiervan toe voor het tekort aan STEM-talent op de Vlaamse arbeidsmarkt. "Ons belastingsgeld kan en moet beter worden ingezet".

>> Bekijk de video 

bijdrage
Gezamenlijke bijdrage van het Departement EWI, FWO, VLAIO, PMV, LRM en APM voor het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord

Het Beleidsdomein EWI schreef een gezamenlijke bijdrage voor het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord 2019-2024: lees hier onze beleidsprioriteiten.

>> Naar de gezamelijke bijdrage


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag 2019
  2. Dag van de Wetenschap 2019 in het teken van innovatie
  3. W[eet]enschap: Microben in voeding, transport en gezondheid, van café tot ziekenhuis

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven