Bekijk de Webversie

 

hyperloop

Vlaamse hyperloop?

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits laat onderzoeken of Vlaanderen een strategische partner kan zijn in de uitrol van een Hyperloop netwerk. De Vlaamse industrie en de universiteiten beschikken over belangrijke technologische troeven om een rol te spelen in het onderzoek hiernaar.

>> Lees meer 

horeca

Horeca heeft bijna 710 miljoen euro bescherming ontvangen

De horecasector heeft in het kader van de coronapandemie in totaal bijna 710 miljoen euro aan steun ontvangen. Voor een café betekent dat bijna 20.000 euro gemiddeld, voor een restaurant is dat ruim 23.000 euro en voor een hotel is dat bijna 34.000 euro. Wie nu grote aankopen van grondstoffen of bijvoorbeeld een investering voor ventilatie moet doen, kan rekenen op de heropstartlening.

>> Lees meer 

imec

Europees Commissaris Thierry Breton bezoekt Leuvense onderzoekscentrum imec

De Europese halfgeleideralliantie zou "binnen enkele weken" een feit zijn. Dat heeft Europees Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton tijdens een bezoek aan het Leuvense onderzoekscentrum imec gezegd.

>> Lees meer 

Einstein in Limburg

Einstein in Limburg

Limburg maakt kans om een uniek wetenschappelijk miljardenproject binnen te halen waarin topwetenschappers uit heel de wereld geïnteresseerd zijn. De provincie is samen met Nederland en Duitsland kandidaat om de Einstein-telescoop te bouwen. Dat is een hoogtechnologische meetinstallatie voor zwaartekrachtsgolven uit het heelal.

>> Bekijk hier een vijfdelige videoreportage over het project

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vorige week vragen om uitleg over o.a. Open Science Vlaanderen, STEM-actieplan, een nieuw instrument voor innovatiesteun en de uitvoering van een impactanalyse van het Vlaams relanceplan door het Expertisecentrum O&O Monitoring.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

Ook nog deze week


onderzoekers
Geef jouw mening over tewerkstelling in onderzoek
De Europese Commissie wil de arbeidsvoorwaarden voor onderzoekers verbeteren en eventuele nieuwe behoeften aan vaardigheden vaststellen. Ze lanceert daarvoor een enquête, zowel voor de academische als de private sector.
>> Neem hier deel aan het onderzoek

vragen
Schriftelijke vragen deze week

O.a. Industrieforum, Gigarant en bestrijding leegstand in steden.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

amai!
Schrijf je in voor de kampvuursessies van amai!

Neem deel aan een amai!-kampvuursessie en bepaal mee hoe AI ons kan helpen op vlak van mobiliteit, gezondheid, klimaat en werk! Veel of weinig kennis van AI, iedereen kan meedoen!

>> Alle info en inschrijven


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Gezocht: 30.000 nieuwe talenten voor een klimaatneutrale Vlaamse basisindustrie
  2. Gecombineerde vergunning nu aanvragen via uniek loket "Working in Belgium"
  3. Verslag EWI-commissie 
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven