Aktuellt | Utveckling av kultur- och pilgrimsleder | Estetik och entomologi i samspel på Göteborgs naturhistoriska museum | Hållbart KULTURARV | Hållbar festival på Nääs | På SPANING EFTER UNDERVERK | Unika kulturmiljöer i Västra Götaland | KURSER I SLÖJD & BYGGNADSVÅRD | Kreativa kurser på Nääs | BERÄTTELSER FRÅN NÄR & FJÄRRAN | Upptäck Västarvsbloggen! |
Klicka här för att se en webbversion av mailet

Välkommen till den sjunde upplagan av Digikult – konferens för digitalt kulturarv i praktiken! Platsen är återigen Stenhammarsalen på Göteborgs konserthus mellan 24-26 april. Årets nyhet är en tredje dag med valbara workshops för dig som vill fördjupa dig i olika spår som rör digitalt kulturarv.

Digikult bjuder i år på fler internationella föreläsare än någonsin tidigare; från Frankrike kommer Culturespaces för att prata om immersiva upplevelser, Imperial War Museum och Science Museum från England bjuder på nedslag i aktuella projekt, vi får höra mer om spännande webbutveckling i Holland, innovativ scanning från MIT i USA, bildarkivering i den digitala eran på King’s College i London, tillsammans med det mesta av det bästa av nordiska tillämpningar av digitalt kulturarv.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig till Digikult >>

Aktuellt
Utveckling av kultur- och pilgrimsleder
Västra Götalandsregionen är med i den nybildade nordiska föreningen för utvecklandet av St. Olofsleden - en av 33 godkända Europeiska leder på EU-nivå. Dessutom börjar arbetet med utvecklingsarbetet med hållbara vandringsleder ge resultat.
Läs mer
Bockstensmannens kläder på årlig kontroll
Bockstensmannen från Bockstens mosse i Åkulla är ett av världens bäst bevarade mosslik. I mars gör en av SVK:s textilkonservatorer sin tolfte årliga besiktning av Bockstensmannens dräkt på Hallands kulturhistoriska museum i Varberg.
Läs mer
Estetik och entomologi i samspel på Göteborgs naturhistoriska museum

The Face of God är en utställning om att söka ordning i kaos och där gränsen mellan fakta och fiktion är flytande. Välkommen att kliva in i en iscensatt rumslig roman där du möter den fiktiva tjeckiska entomologen och konstnären Milka Havels liv och verk genom rekonstruerade artefakter och bilder. The Face of God visas på Göteborgs naturhistoriska museum till och med 18 augusti 2019.

Klicka här för att läsa mer.

Hållbart KULTURARV
Hållbar festival på Nääs

Välkommen till årets Reko på Nääs - festivalen för dig som gör. Under helgen 25-26 maj kan du gå en kurs, vara med på workshops och lyssna på föredrag - allt om kreativ slöjd, matkultur, byggnadsvård och hantverk. Vi bjuder på skönt häng i de vykortsvackra omgivningarna vid Nääs slott.

Läs mer
Kulturarv och interkulturell dialog
Heritage in Progress är en internationell konferens med fokus på kulturarv och interkulturell dialog. Vi är mycket glada över att kunna presentera många internationella talare, spännande föreläsningar och workshops. Heritage in Progress arrangeras i Göteborg 11-13 september.
Läs mer
På SPANING EFTER UNDERVERK
Unika kulturmiljöer i Västra Götaland

En kulturmiljö berättar om platsens historia. I Västra Götaland finns många fantastiska, inspirerande och unika kulturmiljöer. På den här sidan kommer vi lyfta fram en särskild kulturmiljö från varje kommun i regionen. Under 49 veckor med start under hösten 2018 tänker vi berätta om en kulturmiljö från varje kommun i regionen, med ambitionen att rösta fram Västra Götalands sju underverk. Läs gärna mer här >>

KURSER I SLÖJD & BYGGNADSVÅRD
Kreativa kurser på Nääs

Luffarslöjd, bygg en kajak eller kanske en snickerikurs? Slöjd & Byggnadsvårds kursprogram är både varierat och omfattande med fokus på hållbarhet. Välkommen att förbättra dina kunskaper - eller att odla helt nya! Klicka här för att läsa mer >>

BERÄTTELSER FRÅN NÄR & FJÄRRAN
Upptäck Västarvsbloggen!

Välkommen till Västarvets blogg! Här bjuder vi på tankar, reflektioner och olika perspektiv på natur- och kulturarv. Botanisera bland nya projekt, artiklar och berättelser. Klicka här för att komma till Västarvsbloggen >>

Klicka här om du vill veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter
Vill du inte längre få nyhetsbrev från Västarvet? Avregistrera dig här