U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie

Schrijf je alvast in voor ons aanbod 2019/2020

Wanneer verwondert een kind zich of krijgt een kind kippenvel? En wat kan kunst en cultuur op school daarin betekenen? Dat zijn de vragen die FleCk zich dagelijks stelt. Samen met onze culturele partners uit jullie gemeenten zijn we er om scholen te helpen cultuuronderwijs zo goed mogelijk bij de leerlingen te brengen. 

  • Voor jou als leerkracht, als je bijvoorbeeld nog beter wil leren zingen met je klas of jullie vieringen op een hoger plan wil tillen.
  • Voor jou als icc'er, als je bijvoorbeeld hulp wil bij het implementeren van je cultuurplannen.
  • Voor jou als schoolleider of schoolbestuurder, als je een visie-teamsessie wil beleggen over de waarde van kunst en cultuur.

> Ontdek wat FleCk voor jou kan doen
> School in Almere? Kijk wat Collage-Almere voor jou kan doen

13 november: Dag van de Cultuureducatie 2019

Zet 'm alvast in je agenda en geef het door aan je collega's: de Dag van de Cultuureducatie Flevoland! De inspiratiedag voor scholen, studenten en cultuuraanbieders vindt dit jaar plaats op woensdag 13 november in Kunstlinie Almere Flevoland.

Achter de schermen is het team van FleCk al hard bezig een prachtig programma samen te stellen. Om zo iedereen uit de provincie die met cultuuronderwijs bezig is, te kunnen inspireren en versterken. We hopen je in het najaar te zien!

Basisschool de Ark uit Espel een icc'er rijker

Jannica Lieste, bovenbouwleerkracht van Oecumenische basisschool De Ark uit Espel mag zich sinds deze week officieel icc'er noemen. Zij is de eerste leerkracht uit de provincie Flevoland die FleCks icc 2.0 traject volgde en succesvol afrondde.

De icc-cursus 2.0 is een op maat traject, waarin het schrijven en implementeren van een cultuurbeleidsplan voor de school centraal staat. Het team van De Ark kan de komende jaren met een doordacht en gedragen plan in de hand, kunst- en cultuureducatie verder versterken en borgen in de school.

> Lees meer over de icc-cursus 2.0

Resultaat van tweede pilotjaar FleCk vmbo

Op 4 juni vond de slotbijeenkomst plaats van het tweede pilotjaar van FleCk vmbo. In twee jaar co-creëren met vmbo-scholen en de culturele omgeving zijn o.a. twaalf leerlijnbouwstenen gemaakt en diverse werkvormen, inzichten, hulpmiddelen en een digitale toolbox beschikbaar gesteld.

FleCk gaat in samenwerking met partners door met de scholen die twee jaar geleden zijn begonnen met de pilot. Onlangs ontving de provincie de landelijke proeftuinsubsidie Cultuur & VMBO, waarvoor FleCk is aangewezen als penvoerder. Met de subsidie wordt de komende jaren een verdere verdieping tot stand gebracht.

> Meer informatie

KBS de Toekomst in Dronten wint boomwhackers

'Wow, met deze set kunnen we met alle kinderen in de klas tegelijk muziek maken’, zeggen Melanie Baijense en Martine van Grop van KBS de Toekomst in Dronten. De leerkrachten wonnen de winactie op de Facebookpagina van De Culturele Haven en namen een set Boomwhackers in ontvangst.

Ze stuurden een leuke foto van henzelf èn het jubileummagazine in en wonnen! Daniëlle Bijsmans, projectleider van De Culturele Haven, overhandigde de prijs op het schoolplein. De Culturele Haven bestaat dit jaar 5 jaar. ‘Dit vieren we met een jubileummagazine boordevol leuke verhalen en tips en deze actie op Facebook’, vertelt ze.

KBS de Toekomst, een kleine school waar je gezien wordt, doet volgend schooljaar voor de derde keer mee aan De Culturele Haven. ‘De cultuurleerlijn is inspirerend en divers. Het is leuk om gastdocenten en theatergezelschappen in de klas te ontvangen, mee te doen aan workshops en te leren over de omgeving waarin we wonen’, vertelt Martine.

> Lees verder

Afmelden voor deze nieuwsbrief